Vaccinul antigripal pentru sezonul 2020-2021. 5 întrebări și răspunsuri


    Vaccinul împotriva gripei sezoniere nu te ferește de infecția cu Covid-19
Vaccinul împotriva gripei sezoniere nu te ferește de infecția cu Covid-19

Vaccinul antigripal pentru sezonul 2020-2021 previne infectarea cu virusul gripal obișnuit dar, din păcate, nu are nici o putere în fața coronavirusului. Însă, gripa sezonieră poate fi evitată. Măcar de asta să ne ferim! Gândește-te ce s-ar întâmpla să ne îmbolnăvim și de gripa normală și de Covid-19 în același timp! Iată 5 întrebări și răspunsuri pe care trebuie să le cunoști despre vaccinul antigripal!

În fiecare an, odată cu venirea sezonului rece, apare gripa. Vorbim însă de acel virus normal, obișnuit pentru care există vaccin și împotriva căruia avem posibilitatea să ne apărăm. 

Ce este vaccinul antigripal?

Vaccinul antigripal ajută organismul să dezvolte anticorpi împotriva virusurilor gripale, în aproximativ două săptămâni de la injectare. Acești anticorpi asigură o protecție împotriva infecției cu virusurile incluse în vaccin. Vaccinul împotriva gripei sezoniere protejează împotriva virusurilor gripale care vor circula în timpul sezonului gripal din anul viitor. Vaccinurile antigripale trivalente oferă protecție împotriva a trei tulpini ale virusului gripal: AH1N1, AH3N2 și virusul gripal B.

Vaccinul antigripal pentru sezonul 2020-2021. Cine trebuie să se vaccineze

Potrivit medicilor și specialiștilor în domeniu, toată lumea ar trebui să se vaccineze împotriva gripei în fiecare sezon încă de la vârsta de șase luni. Însă, vaccinarea este deosebit de importantă mai ales pentru persoanele care prezintă risc crescut de apariție a complicațiilor precum copiii între 6 luni și 4 ani, persoanele peste 65 de ani, femeile însărcinate, cele care au în plan să rămână însărcinate, cele care au născut recent sau alăptează. Risc crescut îl au și persoanele cu un sistem imunitar slăbit dar și bolnavii cronici.

Cine nu ar trebui să se vaccineze

Sunt foarte rare cazurile în care vaccinul nu trebuie administrat. Cu toate acestea, există și persoane care nu ar trebui să se vaccineze: copiii sub 6 luni, care sunt prea mici pentru a fi imunizați, dar și persoanele cu alergii severe la vaccin sau la orice ingredient al acestuia. De asemenea, este interzis să te vaccinezi dacă ești răcit și ai febră. De asemenea, discută înainte cu medicul dacă ai alergie la ou, ai avut în trecut o reacție alergică severă la vaccinul antigripal, ai sau ai avut Sindromul Guillain-Barre (o boală severă paralizantă).

Când trebuie să ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere

Sezonul gripei începe în luna octombrie și ține până în aprilie-mai anul următor. Specialiștii recomandă vaccinarea înainte de debutul sezonului gripei tocmai pentru a-i oferi organismului șansa de a-și construi imunitatea pentru virus. În general, vaccinarea ar trebui să se facă imediat ce vaccinul a a apărut în farmacii. 

Vaccinul antigripal. Reacții adverse. 

Ca orice alt medicament și vaccinul antigripal poate avea reacții adverse printre care ulcerație sau roșeață în zona în care a fost administrat vaccinul, dureri de cap, greață, febră, dureri musculare, leșin - ocazional. Există însă și reacții alergice severe precum dificultate în respirație, urticarie, răgușeală sau respirație șuierătoare, umflarea zonei din jurul ochilor sau a buzelor, paloare, slăbiciune, amețeli, bătăi rapide ale inimii.

cub lia bugnar theo rose png
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
cub Kirstie Alley
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub emma corrin png
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg
Kirstie Alley jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
seceta
3 metode eficiente cu ajutorul cărora îți poți reducere costurile la facturi jpg
elena si nicolae ceausescu jpg
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile jpg
romania spatiul schengen parlamentul european jpeg
Importăm petrol din alte țări jpg