Vasile Bănescu renunță la funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. Este înlocuit de „un tânăr rafinat teolog”

Vasile Bănescu renunță la funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, pe care a deținut-o timp de 15 ani. Anunțul l-a făcut printr-un comunicat de presă în care a precizat că la baza deciziei sale este un motiv „exclusiv personal”. În funcție a fost deja numit un consilier patriarhal. Vasile Bănescu s-a aflat în ultima vreme într-un conflict deschis cu ÎPS Teodosie sancționând în repetate rânduri declarațiile controversate ale acestuia. 

O decizie „exclusiv personală”

Vasile Banescu, fostu purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Vasile Banescu, fostu purtător de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Bănescu nu și-a explicat plecarea, spunând doar că a luat decizia din motive personale.

„După o îndelungată activitate în zona comunicării instituționale a Patriarhiei Române, după mulți ani în care am încercat să împlinesc cu rigoare și onestitate misiunea onorantă de transmitere în spațiul public a mesajului Bisericii, dar și de traducere contextuală cât mai fidelă a conținutului real al creștinismului în zona mediatică și socială, a sosit și timpul așezării unui punct, nu doar în această prea lungă frază, ci și în fraza comunicării mele instituționale cu presa.

Decizia așezării acestui punct este una exclusiv(!) personală.

Rămân, însă, deschis dialogului public non-instituțional,” a transmis Vasile Bănescu printr-un comunicat de presă.

„Un tânăr, dar rafinat teolog”

„Activitatea mea viitoare se va desfășura în sfera dialogului dintre stat și cultele religioase, fiind onorat să fac parte din echipa Secretariatului de Stat pentru Culte, dar să și pot continua realizarea emisiunii „Credință și cultură” la televiziunea Trinitas a Patriarhiei Române.

În acest context, începând cu data de 5 iulie, funcția de coordonator al Biroului de Presă al Patriarhiei va reveni părintelui consilier patriarhal Adrian Agachi, un tânăr, dar rafinat teolog, cu riguroase studii în Marea Britanie finalizate printr-o teză de doctorat susținută la Universitatea din Winchester, un om profund onest și bun cunoscător al realității bisericești”, a mai transmis Bănescu.

În conflict cu IPS Teodosie

De-a lungul ultimilor ani, fostul purtător de cuvânt la Patriarhiei Române s-a aflat într-un conflict verbal cu IPS Teodosie și a taxat dur declarațiile controversate ale acestuia, fie că a fost vorba despre susținerea lui Vladimir Putin, aprecierile la adresa femeilor sau anchetele DNA care îl vizau pe Teodosie precum și trimiterea acestuia în judecată.

La rândul său, ÎPS Teodosie l-a acuzat că nu își publică CV-ul, că nu are o viață de familie conformă cu normele creștine, că vorbește fără aprobarea Patriarhului sau că ar fi modificat un text din Biblie. Teodosie i-a cerut în mod repetat demisa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
gara docaneasa jpg
la volan   foto pixabay jpg
italia explozie jpeg
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net