Vestea momentului despre voucherele pentru alimente. Greșeala care le poate bloca românilor cardul

Voucherele pentru alimente ar putea fi blocate dacă românii nu respectă anumite reguli. Ei nu pot cumăra alcool și tutun cu aceste tichete sociale. Anunțul ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene a fost unul clar. 

Tichetul social poate fi blocat în anumite cazuri Foto: Inquam photos
Tichetul social poate fi blocat în anumite cazuri Foto: Inquam photos

Ce amenzi riscă cei care cumpără alcool sau tutun cu voucherele de alimente

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Marcel Boloş anunţa, recent, sancţiuni drastice pentru românii care cumpără alcool sau tutun cu voucherele de alimente date de Guvern. Marcel Boloş anunţă că amenzile în cazul celor care cumpără alcool sau tutun ajung până la 6.500 de lei. De asemenea, aceştia riscă să le fie blocat cardul, scrie antena3.ro.

,,Se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat, pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei. Însă dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. Dacă vedem că lucrurile iau amploare, atunci probabil că vom modifica Ordonanţa şi pentru cei care sunt în această situaţie le vom retrage cardurile sociale", a anunţat ministrul.

Cât timp este valabil cardul

De asemenea, cardul va fi blocat dacă se constată că acesta a fost folosit de către o altă persoană în afară de deţinător. În situația în care posesorul legal al cardului nu se poate deplasa la operatorii economici, acesta poate să înmâneze cardul împreună cu actul de identitate unei persoane din cadrul familiei.

,,Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente", arată Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ce să faci dacă nu ai primit voucherul pentru alimente

Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

,,Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române", informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
banda politie foto
image
image
image
image
image
image
farmacie baza jpeg
Canicula FOTO Shutterstock jpg
image png
ambulanta jpg
insolatie shutter 219110659 jpeg
canicula jpg
cirese jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net