Peste 1.5 milioane de vouchere de alimente sunt distribuite. Cum se utilizează

Aproximativ 1.6 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru alimente au primit, prin intermediul Poștei Române, cardurile în valoare de 250 de lei. Ajutorul financiar se acordă o dată la două luni.

Măsura implementată prin programul „Sprijin pentru România” vizează 2.5 milioane de beneficiari din România. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a prezentat împărțirea voucherelor pe regiuni, la nivel național.

Împărțirea voucherelor pe regiuni

Zona Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, însumează un total de 327.855 de beneficiari.

Zona Centru, care cuprinde județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, însumează un total de 267.845 de beneficiari.

Zona Sud-Est, care cuprinde județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, însumează un total de 352.527 de beneficiari.

Citește și: Totul despre voucherele sociale de 250 lei

Zona Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui, însumează un total de 486.321 de beneficiari.

Zona Sud, care cuprinde județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, însumează un total de 412.891 de beneficiari.

Zona București, care cuprinde București și Ilfov, însumează un total de 180.564 de beneficiari.

Pot fi utilizate doar de beneficiari, cu o excepție

Zona Sud-Vest, care cuprinde județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, însumează un total de 306.924 de beneficiari.

Zona Vest, care cuprinde județele Arad, Călărași, Hunedoara și Timiș, însumează un total de 204.791 de beneficiari.

Cardurile pot fi utilizate, exclusiv, de beneficiari, cu o singură excepție. Atunci când utilizatorul nu se poate deplasa, voucherul poate fi încredințat unei persoane apropiate, împreună cu actul de identitate.

Citește și: Programul Rabla pentru Electrocasnice Etapa 3 a început! Ce produse beneficiază de vouchere

Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Națională Poșta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă.

Reușim să depășim toate dificultățile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni”, a declarat ministru Marcel Boloș.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub andi moisescu olivia steer png
FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet (1) jpg
cub amal george cooney png
horoscop zilnic 16 februarie jpeg
cub anamaria prodan png
cub cristina spătar png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 6 decembrie sf ierarh nicolae icoana de gabriel toma chituc jpeg
ciprian pian duduianu jpg
viteza austria politia jpg
Vladimir Putin jpg
Acastist Sfântul Nicolae, sursă foto: Pixabay
FotoJet jpg