Vestea pe care toți românii trebuie să o știe. Ce se întâmplă cu salariile din România, începând cu 1 septembrie

Vestea pe care toți românii trebuie să o știe. Ce se întâmplă cu salariile din România, începând cu 1 septembrie? Este anunțul momentului care îi va bucura pe toți!

Salariul minim lunar va crește
Salariul minim lunar va crește

Salariul minim lunar va crește

Ei bine, începând cu data de 1 septembrie salariul minim brut va fi în sfârșit majorat spre bucuria românilor care încearcă să facă zi de zi la scumpirile din ultima perioadă. În acest context al crizei scumpirilor, Guvernul a decis să majoreze salariul minim brut la 3.300 de lei. Asta înseamnă că net, românii vor mai primi 100 de lei în plus în fiecare lună, adică în buzunarul românilor vor intra cel puțin 1.981 de lei. 

Totuși, este posibil și ca la începutul anului viitor să mai aibă loc asemenea majorări. Mai exact, începând cu data de 1 ianuarie 2024, va mai avea loc o majorarea de 25%. Prin urmare, salariul brut va ajunge la 3.750 de lei, adică 2.231 de lei net. Pentru a strânge bani la buget liberalii au propus o majorare a accizelor pentru carburanţi.

România, codașă la salariul minim lunar

Conform Eurostat, România se află pe ultimele locuri atunci când vorbim despre salariul minim lunar. Țara noastră se află pe locul 20 din 22, fiind în fața Ungariei și Bulgariei, având un salariu cu puțin peste 600 de lei. Astfel, noi facem parte din Grupa 1, în care se regăsesc țările unde salariul variază între 399 și 840 de euro. În Grupa 2 intră țările în care salariul minim depăsește cu mult aceste sume, acesta fiind între 887 de euro și 1304 de euro pe lună. În final, din cea de-a treia grupă fac parte țările în care salariul minim lunar trece de 1.700 de euro pe lună.

Anul trecut a fost adoptată Directiva 2041/2022 privind salariul minim adecvat în UE de către Parlamentul European, urmând ca statele să fie obligate ca în decurs de doi ani să implementeze prevederile în legislația locală. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
legume verzi jpeg
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net