Vești bune pentru români! Guvernul lansează programul «Prima conectare»

Ultima actualizare:

Guvernul lansează un program ce vizează o parte din gospodăriie românilor. Cui se adresează noul proiect?

Ministrul mediului, declarații de presă
Ministrul mediului, declarații de presă

„Prima conectare la sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare” așa cum este numit programul, se adresează persoanelor cu venituri mici. Peste 88.000 de gospodării vor fi asigurate, iar pentru realizarea acestui program se va face o investiție de 168 de milioane de euro

Guvernul a aprobat bugetul Administrației Fondului de Mediu care include și programul ce sprijină gospodăriile pentru conectarea la sistemele de alimentare cu apă și canalizare.

Tánczos Barna, ministrul mediului, a declarat că acest program este destinat persoanelor cu venituri mici și a precizat că peste 88.000, mai exact 88.400 de gospodării, vor fi conectate la apă și canalizare.

Am atins astfel încă un jalon din pilonul Tranziţia Verde, componenta Managementul apei din cadrul Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare, implementat de MMAP”, susţine ministrul.

Citește și USR a prezentat lista cu miniștrii cabinetului Cioloș și programul de guvernare

Cum poti beneficia de program

Persoanele care se află în situaţia de a nu fi conectate se pot adresa operatorului care gestionează serviciul de distribuire, iar conectarea ar urma să fie gratuită pentru beneficiar.

Citește și Alegeri în USR PLUS. Sâmbătă începe turul al doilea de scrutin

Ce declară ministrul

Ministrul a adăugat că acest program va contribui la un management mai sustenabil al resurselor de apă. De asemenea, ministrul a declarat că în perioada următoare vor fi semnate acordurile de implementare cu autorităţile locale care participă la program.

România vs infrigment în domeniu

Tánczos Barna a spus că România are infrigment în acest moment și are obligația de a ajunge la un grad de conectare a populaţiei la reţelele de apă şi canalizare de 80-90%

România, o țară ca afară

În România sunt sute de comune în care oamenii nu au gospodăriile conectate la apă și canalizare. Ba mai mult, sunt județe în care se cară apă de către locuitori, kilometrii întregi.

Aceasta problemă, lipsa canalizării, crează o situație dificilă pentru foarte mulți români

Ultimele date pe care Institutul Național de Statistică le-a transmis arată că, din totalul de 2.861 de comune din România, doar 871 au instalații de canalizare publică, conform libertatea.ro

În anul 2016, activitatea de evacuare a apelor uzate din gospodăriile populaţiei şi din unităţile economice şi sociale s-a desfăşurat în 313 municipii şi oraşe şi în 871 comune”, precizează INS.

Mai mult decât atat, 7 municipii și orașe, din cele 320 câte există în România, nu au nici acum rețele de canalizare publică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net