Vești bune pentru români. Vor avea parte de mai multe zile libere

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc propune un nou proiect de lege care prevede acordarea a două zile libere pe an pentru angajați, în scopul îngrijirii sănătății lor.

Această inițiativă nu se limitează doar la prevenția cancerului / foto: Pixabay
Această inițiativă nu se limitează doar la prevenția cancerului / foto: Pixabay

Inițiativa vine ca un răspuns la nevoia de a facilita accesul românilor la screeninguri pentru depistarea precoce a cancerului, explică senatoarea care a învins această boală.

Screeningul, crucial în detectarea a bolilor în stadii incipiente

Considerând că screeningul regulat este esențial pentru detectarea bolilor în stadii incipiente, când tratamentul este mai eficient și mai puțin costisitor, propunerea de acordare a două zile libere pe an pentru astfel de controale medicale are scopul de a încuraja oamenii să acorde mai multă atenție sănătății lor, conform opiniei exprimate de senatoarea liberală.

Această inițiativă nu se limitează doar la prevenția cancerului, ci vizează și prevenirea altor afecțiuni, de la boli cardiovasculare la diabet, care pot fi gestionate mai eficient prin depistarea lor timpurie.

Prin promovarea acestui proiect de lege, senatoarea Pauliuc urmărește să ofere posibilitatea tuturor cetățenilor de a efectua controale medicale regulate, fără teama că nu pot părăsi locul de muncă.

Aceasta subliniază că această inițiativă va aduce beneficii atât individuale, cât și economice, reducând costurile tratamentelor pentru afecțiunile descoperite în stadii avansate și, implicit, presiunea asupra sistemului de sănătate.

„Această inițiativă nu este doar despre prevenția bolilor oncologice, ci și despre prevenția unei game largi de afecțiuni (de la boli cardiovasculare la diabet) care pot fi gestionate mai eficient dacă sunt depistate devreme.

Vreau să subliniez că această lege nu va aduce doar beneficii individuale, ci și economice. Costurile tratamentelor pentru bolile avansate sunt uriașe și pun o presiune imensă pe sistemul nostru de sănătate. 

Prin încurajarea screeningului regulat, putem reduce semnificativ aceste costuri, economisind resurse valoroase care pot fi redirecționate către alte nevoi critice ale sistemului de sănătate”, a spus senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, citată de Antena3 CNN. 

Ce se va întâmplă la a treia ediție a Zilei Naționale a Supraviețuitorilor

De asemenea, anul acesta marchează a treia ediție a Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer, un eveniment important în calendarul instituțiilor care sprijină bolnavii din România.

În cadrul acestui context, senatoarea Pauliuc lansează în dezbatere un nou proiect de lege privind acordarea a două zile libere pe an pentru screening de diverse boli, reiterând importanța screeningului regulat pentru detectarea timpurie a afecțiunilor și încurajarea preocupării pentru propria sănătate.

Astfel, senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a inițiat mai multe proiecte de lege în sprijinul pacienților oncologici și ale familiilor lor: Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, Legea dreptului la uitare, Planul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Cancerului, Legea privind sprijinul psihologic pentru bolnavi şi aparţinători, Legea privind medicina personalizată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net