VIDEO Avion de pasageri, ajuns pe o șosea din România, față în față cu mașinile aflate în trafic. Cum au reacționat șoferii

Ultima actualizare:

Pasagera unei mașini a surprins într-un clip video, filmat pe o șosea din România, momentele în care un avion de mici dimensiuni, Cessna F172N Skyhawk, rulează direct pe carosabil, printre alte mașini aflate în trafic.

Un șofer a ieșit de pe șosea pentru a evita un potențial impact
Un șofer a ieșit de pe șosea pentru a evita un potențial impact

Șoferii au fost luați prin surprindere de apariția neașteptată a avionului

Apariția neașteptată a aeronavei pe șoseaua cu câte o bandă pe sens nu este, însă, lipsită de pericole, întrucât anvergura aripilor acoperă aproape întreaga lățime a drumului asfaltat. Chiar și așa, persoana care filmează este entuziasmată de momentul trăit, o veritabilă aventură dacă ținem cont de monotonia instalată pe un traseu aparent pustiu.

Lucrurile nu rămân așa pentru mult timp, întrucât mașinile nu întârzie să apară. Un Mercedes venit de pe contrasens încetinește, șoferul preferând să se apropie cât mai mult de marginea drumului sperând ca autoturismul să treacă în siguranță pe sub aripa avionului. „Ce tare! Trece ăsta...”, exclamă persoana care filmează, în timp ce mașina este ferită la limită.

Situația devine, clar, periculoasă pentru șoferi și inconfortabilă pentru pilot, care încearcă să accelereze pentru a decola cât mai rapid. Doar că în față are o curbă și, din păcate, o altă mașină se apropie de pe contrasens. Șoferul fiind luat prin surprindere de apariția neobișnuită trage de volan și accelerează pe un drum agricol, reușind să evite un potențial accident aviatic... pe șosea.

O mașină a reușit să treacă pe sub aripa avionului
O mașină a reușit să treacă pe sub aripa avionului

În momentul în care drumul continuă în linie dreaptă, pilotul accelerează și reușește să decoleze. Clipul a început să circule în grupurile de Social media ale pasionaților de aviație, săptămâna trecută, ajungând, se pare, și la autorități, care ar fi demarat o anchetă pentru a stabili dacă pilotul a fost forțat de o situație urgentă să efectueze aceste manevre sau dacă a fost vorba despre o distracție care s-ar fi putut transforma ușor într-o tragedie.

Acest model de avion, deși are dimensiuni reduse, poate transporta și pasageri, pe distanțe scurte. Din imagini nu se poate distinge dacă în aeronavă era doar pilotul sau dacă mai erau și alți ocupanți.

La începutul lunii februarie, un alt avion de mici dimensiuni a ajuns pe carosabil, după ce a aterizat forțat pe un câmp din județul Hunedoara, între localitățile Sântandrei şi Bârcea Mică, fără să fie înregistrate victime. Conform Inspectoratului de Poliție al județului Hunedoara, acel avion a avut o defecțiune la motor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net