VIDEO Explicații despre furtuna neobișnuit de puternică de la Brăila care părea că zguduie pământul

Ultima actualizare:

Miercuri Brăila a fost lovită de o furtună neobișnuit de puternică. Înainte de a se declanșa cerul a fost acoperit cu nori amenințători. Imaginile surprinse de localnici, arată o dezlănțuire a naturii neobișnuită pentru țara noastră, deși în ultimii ani am avut parte de vijelii de intensitate.

furtuna Braila, Movila Miresii optimize gif

Mai multe furtuni într-una

Brăila s-a aflat miercuri sub cod portocaliu de vreme rea timp de aproximativ două ore, timp în care a și avut loc fenomenul a cărui putere i-a uimit și pe specialiști.

image

Copacii au fost smulți ca niște bețișoare din pământ și aruncați peste mașini și drumuri. Garduri distruse, case și blocuri decopertate.

O filmare surprinsă de un brăilean arată intensitatea furtunii cre pare că zguduie pământul

Cerul deasupra Brăilei arăta înfricoșător  

Înainte de declanșarea furtunii, oamenii au observat cerul acoperit de nori amenințători. Fotografiile, postate pe internet și devenite virale, au fost studiate de experți. Ei spun că felul în care erau formați norii prevestrau un fenomen sever.

"Norii aceștia prevăd cumva, indică apariția vremii severe. Sunt generați de linii de vijelie, adică mai multe furtuni care sunt una lângă altă și care se plasează în aceeași direcție. Ei în sine nu sunt nori periculoși, furtuna din spate este periculoasă” a explicat Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme, scrie Digi 24.

„Sunt un indicator foarte clar că se apropie vreme severă, e clar că trebuie să ne adăpostim. Cel mai bine să ne adăpostim într-o clădire", a mai spus specialistul.

„Foarte multe incidente”

Furtuna a făcut ravagii. Peste 30 de mașini au fost avariate după ce au căzut peste ele crengi sau chiar copaci sau bucăți de tablă din acoperișuri.

Pompierii au intervenit în 120 de cazuri urgente, doar în municipiul Brăila. În județ, 7 localități au rămas fără curent electric.

„La nivelul județului Brăila a fost trimis un mesaj RO-Alert. Precipitațiile au fost abundente. A fost și furtună, iar în Municipiul Brăila s-au anunțat de către populație foarte multe incidente”, a declarat Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt ISU Brăila.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net