Imagini teribile cu furtuna care a lovit România. Un matiz a fost luat pe sus și purtat sute de metri

Ultima actualizare:

Mai multe regiuni din România au fost miercuri seara sub avertizare Cod roșu de furtuni. În Oradea și Sibiu vijeliile au făcut prăpăd. O imagine cu un autoturism matiz a devenit virală după ce a fost luat pe sus de vântul puternic și purtat sute de metri. Matizul a fost găsit într-o intersecție la distanță considerabilă față de locul unde era parcat înainte de declanșarea furtunii. 

image

Șoferița a uitat să tragă frâna de mână 

O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază, în Sibiu, creând panică. Vântul a fost atât de puternic încât a luat „pe sus” un autoturism Matiz care a ajuns în mijlocul unui sens giratoriu de pe Bulevardul Mihai Viteazu, informează Ora de Sibiu.

Matizul parcat înainte de furtună. Foto: Ora de Sibiu
Matizul parcat înainte de furtună. Foto: Ora de Sibiu

Matizul a fost luat de vânt din parcare, după ce proprietara matizului uitase să tragă frâna de mână.

Micuța mașină nu s-a putut „opune” furtunii și a ajuns în final „parcată” de vânt într-o intersecție din Sibiu.

Matizul „aruncat” de furtună într-o intersecție. Foto: Ora de Sibiu
Matizul „aruncat” de furtună într-o intersecție. Foto: Ora de Sibiu

Imediat după ce furtuna s-a potolit, șoferița a luat rapid mașina de pe carosabil și a parcat-o regulamentar.

Mai multe localități din județul Sibiu au fost vizate de o avertizare de Cod roșu de vijelie puternică, descărcări electrice, grindină și averse.

Mai multe localități din județul Sibiu s-au aflat, miercuri, sub avertizare cod roșu de vijelii, descărcări electrice, grindină și averse.

Furtună istorică la Oradea

Oradea a fost răscolită de o vijelie extremă. După câteva zeci de minute sub puterea unei furtuni despre care specilaiștii spun că este fără precedent, orașul părea de nerecunoscut. Zeci de copaci smulși din rădăcini, geamuri sparte, mese răsturnate și purtate de vânt, bucăți smulse din acoperișuri erau peste tot împrăștiate.

”Furtuna din Oradea nu a fost tornadă, ci un fenomen cu aceeaşi putere, dar mai periculos", a spus specialistul în meteorologie Alex Trandafir citat de Bihoreanul.

Furtuna fără precedent a creat haos şi pagube însemnate în Oradea şi în alte localităţi din judeţul Bihor. A fost un fenomen meteorologic extrem, asemănător cu o tornadă.

"Nu a fost o tornadă. A fost un fenomen care are aceeaşi putere şi care se numeşte, în engleză, microburst. Impactul e mai mare în cazul acestui fenomen. Viteza vântului în cazul tornadei poate ajunge până la 300 km/h, dar distrugerile sunt doar pe unde trece pâlnia sa. În cazul acestui fenomen, vântul nu are o asemenea putere, dar se întinde pe zeci de kilometri. Ieri, la staţia meteo din Oradea valoarea maximă a vântului a fost de 144 km/h", a explicat specialistul.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net