VIDEO Este dezastru în țară după ploile torențiale. Au fost 8 avertizări Cod roșu în 12 ore

Sute de gospodării din zeci de localități au fost inundate după ploi torențiale care au adus cantități impresionante de ape. Mii de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din casele oamenilor. Un bărbat a fost înconjurat de ape în timp ce se afla într-o anexă a locuinței lui. Pompierii au reușit să îl salveze.

image

În județele Prahova, Cluj, Suceava, unde au fost în vigoare avertizări Cod roșu de ploi abundente, localnicii au trăit momente de groază. Apele au acoperit drumurile și au intrat violent în case. Pompierii au avut aproape 3000 de intervenții pentru a ajuta oamenii aflați în situații disperate.

„Peste 3.400 de pompieri, cu peste 2.800 de mijloace tehnice, sunt la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă.

Astăzi, în intervalul orar 07.00-21.00, precipitațiile abundente au generat efecte în 28 de localități din 14 județe (AB, BC, BV, CS, CJ, DB, DJ, GJ, HR, IS, MH, OT, PH și SV), iar colegii noștri, alături de celelalte efective ale Ministerului Afacerilor Interne, au intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 59 curți, 1 anexă gospodărească, 25 beciuri/subsoluri, precum și pentru degajarea a 8 copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 1 autoturism și 2 imobile.

Circulația rutieră s-a desfășurat, temporar, cu dificultate pe 1 drum național (DN 1R/AB) și pe 2 drumuri județene (DJ 582B/CS și DJ 100E/PH) din cauza apei și aluviunilor acumulate pe carosabil, au scris reprezentanții IGSU pe pagina de Facebook.

Probleme au fost și pe calea ferată

Din cauza precipitațiilor abundente din județul Suceava, două trenuri în care se aflau aproximativ 400 de călători nu au mai putut înainta, Pompierii au intervenit, iar oamenii au fost ajutați să ajungă la alte mijloace de transport pentru a ajunge la destinație.

Pe Magistrala 502/SV, între localitățile Sadova și Pojorâta, circulația feroviară a fost întreruptă temporar din cauza aluviunilor și a copacilor cazuți care au blocat calea de acces.

„Situații deosebite s-au înregistrat și în localitatea Dagâța din județul Iași, unde crengile unui copac s-au desprins din cauza vântului și au surprins o femeie. La sosirea echipajelor medicale la locul intervenției, victima era conștientă, fără probleme deosebite care să necesite transportul la spital.

O altă intervenție relevantă s-a desfășurat în localitatea Bucov din județul Prahova, zonă în care 2 persoane aflate la plajă au rămas blocate pe o insulă, din cauza creșterii nivelului apei pe râului Teleajen. Acestea au fost recuperate de forțele de intervenție și nu au necesitat îngrijiri medicale”, mai scriu cei de la IGSU.

Un bătrân de 72 de ani, salvat din mijlocul apelor

În Vatra Dornei, pompierii au intervenit de urgență după ce au fost sunați de localnici pentru a-i anunța că un bătrân se afla înconjurat de ape după ce viitura i-a acoperit întrega gospodărie.

Pompieri militari au ajuns la fața locului cu accesoriile din dotare. Un bărbat de 72 de ani rămăsese izolat într-o anexă gospodărească înconjurată de ape. Bătrânul a fost adus în siguranță și monitorizat apoi din punct de vedere medical, mai informează popierii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net