Alertă de inundații în mai multe județe din România. Care sunt zonele vizate de avertizări

Mai multe județe din țară au primit un avertisment îngrijorător din partea Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor. Chiar astăzi, specialiștii au emis avertizări de inundații pentru mai multe râuri din România. În ce privește județele Mureș și Bistrița-Năsăud, localnicii se vor confrunta cu un Cod galben, în timp ce Hunedoara are ceva mai mult ghinion. Acolo, a fost emis un Cod portocaliu.

Viiturile au făcut prăpăd de-a lungul țării / foto: ISU Hunedoara
Viiturile au făcut prăpăd de-a lungul țării / foto: ISU Hunedoara

Deși temperaturile din termometre sunt unele plăcute, perfecte pentru un final de iunie, nu putem spune, absolut deloc, că vremea este una stabilă. Ba chiar dimpotrivă, furtunile și inundațiile par să nu lipsească deloc din țara noastră și chiar astăzi au fost emise noi avertizări de inundații, din partea autorităților. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, sunt vizate trei județe din România: Mureș, Bistrița-Năsăud și Hunedoara.

Conform avertizărilor venite de la cei de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în ce privește județele Mureș și Bistrița-Năsăud, avertizarea intrată în vigoare este de Cod galben. Din cauza precipitațiilor din ultimele zile, localnicii din toate județele afectate se pot confrunta cu viituri rapide, cât și cu posibile efecte severe ale inundațiilor.

Inundațiile pot cauza probleme în mai multe județe din țară

În privința județului Hunedoara, lucrurile sunt ceva mai severe decât în celelalte zone afectate. Aici, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de Cod portocaliu. Experții iau în calcul posibilitatea ca întreg bazinul hidrogafic Crișul Alb să depășească cotele de inundație. Conform datelor furnizate, această avertizare rămâne în vigoare în județul Hunedoara până la ora 24, astăzi.

În privința celorlalte 2 județe afectate, Mureș și Bistrița-Năsăud, avertizarea de Cod galben rămâne în vigoare până mâine (28 iunie) dimineață, la ora 8. Experții se așteaptă la probleme de-a lungul întregului bazin hidrografic Mureș.

Desigur, după ce am văzut cu toții efectele tragice ale inundațiilor recente din Arad, localnicii fac tot posibilul pentru a se asigura că rămân în siguranță în timpul viiturilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net