Viituri în județul Arad: bărbat luat de ape, găsit mort la 5 km de casă. Un copil a fost salvat dintr-o mașină inundată

Ultima actualizare:

Mai multe localități din vestul țării au fost măturate de ape. Un bărbat de 74 de ani a fost ucis de viitură, în Arad. Apropiaţii i-au găsit trupul neînsufleţit la aproape 5 kilometri distanţă de casă. Un copil a fost salvat dintr-o mașină luată de ape. Specialiștii atrag atenția că pericolul nu a trecut. Mai multe judeţe sunt încă sub avertizare de ploi şi vijelii.

Un om a fost ucis, după ce a fost liat dFoto: Isu Arad
Un om a fost ucis, după ce a fost liat dFoto: Isu Arad

A murit, după ce a fost luat de viitură 

Apele dezlănțuite au făcut prăpăd în România. Un om a murit în județul Arad, după ce a fost luat de viitură. Pentru el nu s-a mai putut face nimic, scrie Antena3 CNN.ro.

Allte momente dramatice au fost consemnate atunci când pompierii au intervenit pentru a salva un copil dintr-o mașină luată de ape. Scena tensionată a fost filmată. „Copilul, dați-mi copilul! Copilu', deschide geamul! Hai, urcă în cupă, aici, la mine!", a strigat un salvator. În cele din urmă, copilul a fost salvat. Cupa excavatorului folosit de pompieri a constituit, de altfel, salvarea multor localnici sinistrați. 

Specialiștii spun că pericolul nu a trecut 

Tot în județul Arad, peste 50 de gospodării au fost afectate iar pompierii au intervenit cu motopompele pentru a scoate apa din curțile şi casele oamenilor.

Bilanţul potopului care s-a năpustit asupra localităţilor din vestul ţării este unul cutremurător. „70 de locuinţe, un drum comunal de 3 kilometri rupt în totalitate. Albia văii e din mal în mal, umplută cu pietre. Nu mai ştim care e valea care de drumul. Maşini, TIR, cabină de TIR, una peste alta. Un dezastru", declarase Nicuşor Vesa, primarul comunei Brazii, scrie Observatornews.ro.

„Să sperăm că o să trecem cu bine şi de data asta peste evenimentele care tocmai au avut loc şi să nu avem nedorite în continuare", a declarat Marius Sulincean, subprefectul judeţului Arad.

Locuințe inundate și în județele Mureș, Argeș și Hunedoara

În județele Mureș şi Argeș, alte zeci de locuințe au fost inundate în urma ploilor torențiale.  Apa acumulată pe stradă a ajuns până garajele imobilelor.

În Hunedoara, 200 de oameni au rămas izolați după ce o ploaie violentă a măturat versanții. Specialiștii hidrologi spun că pericolul nu a trecut. Mai multe râuri riscă să iasă din matcă din cauza ploilor torențiale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net