VIDEO Imagini apocaliptice în Gorj după ploile torențiale. Apele vin cu putere, iar un drum s-a despicat

Disperare și deznădejde în județul Gorj unde ploile au lovit cu putere. În localitatea Menții de Jos, imaginile sunt apocaliptice. Apele au venit cu putere și au inun dat drumuri și case. Mai mult, din cauza forței apelor, un drum s-a despicat.

image

Județul Gorj este una din zonele vizate de avertizările meteo de vreme severă încă de joi, iar vineri a fost emis un Cod roșu de ploi torențiale. În mai multe localități, ploile care au adus cantități impresionabile de apă au făcut ravagii.

Oamenii privesc neputincioși cum apele se revarsă în gospodăriile lor. A plouat torențial, încă de joi.

Viitura formată a fost atât de puternică încât un drum a fost pur și simplu despicat.

Oamenii s-au trezit dintr-o dată înconjurați de ape. În unele locuri, în doar câteva minute, nivelul apei a crescut la aproape un metru. 

Situație dramatică și în Dolj 

În județul Dolj, în localitatea Grecești-Gropanele situația este deosebit de gravă. Aici, apa atin ge și doi metri adâncime după ce o viitură puternică a adus o cantitate uriașă de apă.

Drumurile au fost acoperite de apă, iar gospodăriile oamenilor au fost inundate. Panica și disperarea au pus stăpânire pe oameni. Cei mai m ulți sunt bătrâni și neajujtorați.

60 de localnici au fost evacuați din locuințe lor unde apa depășea un metru.

Cea mai afectată localitate (județul Dolj) din ultimele 24 de ore este UAT Grecești, cu satele Grecești, Busu, Gropanele, unde, într-un interval de 30 de minute, s-au înregistrat peste 100 l/mp. Zona este în continuare sub Cod roșu până sâmbătă la ora 12.00, scrie Meteo Plus pe pagina de facebook.

S-au înregistrat precipitații abundente într-un interval scurt de timp, scurgeri de pe versanți și revărsarea pârâului Raznic.  Peste 140 de gospodării au fost inundate.

Drumul DJ 606 B, între satele Grecești și Busu, a fost inundat pe cca. 2 km, iar circulația a fost întreruptă în cursul serii. În satul Gropanele, un pod peste pârâul Mascot (afluentul Raznicului) a fost avariat, mai anunță Meteo Plus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net