Avertisment terifiant din partea experților. Ce boală poate apărea după inundațiile din Arad

Mai multe localități din vestul țării noastre s-au confruntat cu viituri de proporții, chiar ajungându-se la situația tragică în care un bărbat de 74 de ani și-a pierdut viața din cauza apelor. Avertizările meteorologilor pentru ploi și vijelii continuă pentru mai multe județe din România, iar un alt anunț terifiant a fost făcut de către autorități: există riscul apariției holerei!

Viiturile au făcut prăpăd în Arad / foto: ISU Arad
Viiturile au făcut prăpăd în Arad / foto: ISU Arad

Vremea instabilă din țara noastră a dat naștere unei situații terifiante. Mai multe localități din vestul țării noastre au fost afectate de viituri de proporții, iar în județul Arad, chiar s-a înregistrat o adevărată tragedie, provocată de ape. Acolo, un bărbat în vârstă de 74 de ani și-a pierdut viața, el fiind luat de ape iar corpul său neînsuflețit a fost descoperit la o distanță de aproximativ 5 kilometri de locul de unde a dispărut.

Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Fanatik, efectele inundațiilor pot deveni rapid mult mai severe decât ne putem imagina. Potrivit unui avertisment venit chiar de la Direcția de Sănătate Publică din Arad, există pericolul ca mai multe boli extrem de severe să fie împrăștiate de către ape. Mai precis, ar fi vorba despre holeră, febra tifoidă hepitatite infecțioase, cât și dizenterie. Riscul ar fi provocat de către contaminarea masivă a apei de băut. Din fericire, DSP Arad a oferit și unele sfaturi pentru ca oamenii să se poată protejeze de boli.  

Cum ne putem proteja de bolile împrăștiate de viitură

Potrivit sursei, DSP Arad sfătuiește oamenii să bea apă numai din magazine. Pentru a ne asigura că nu introducem în corpul nostru, fără să știm, o boală potențial fatală, apa potabilă pe care o bem trebuie să fie îmbuteliată, sau să fie, în prealabil, fiartă și tratată. Iar avertismentul autorităților nu se oprește doar la apa pe care o folosim la băut!

Spălatul pe dinți, sau chiar și spălatul hainelor, ori al vaselor, poate reprezenta un risc de infectare! Astfel, trebuie să aveți grijă să nu folosiți apă care poate fi contaminată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
giurgiu 1 jpg
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net