România, grav afectată de inundații și furtuni. Ce trebuie să știe cei care vor despăgubiri

Ultima actualizare:

Capriciile vremii continuă să dea de furcă românilor. Meteorologii au emis o atenţionare meteorologică Cod Galben de vremea rea, fiind anunţate furtuni și ploi puternice în Carpaţii Orientali, în estul Carpaţilor Meridionali precum şi în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ce trebuie să știe cei care vor despăgubiri după ce au fost afectați de inundații și furtuni

Inundațiile au făcut ravagii în România
Cele mai mari pagube produse de inundații s-au înregistrat în județul Dolj. Foto: Apele Române

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 56 de localităţi din 25 de judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor ploilor şi vântului puternic, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sunt afectate de inundații județele: Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Harghita, Mureş, Alba, Braşov, Sibiu, Caraş Severin, Timiş, Dolj, Covasna, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Botoşani, Vaslui, Constanţa şi Tulcea.

Județele cele mai afectate de inundații

Cea mai gravă situație a fost înregistrată în judeţele Gorj, Dolj şi Caraş-Severin unde pompierii au evacuat preventiv 107 persoane, din cinci localităţi. Totodată ieri, circulaţia feroviară a fost temporar oprită între localitățile mehedințene Simian şi Zegaia, situaţia fiind remediată ulterior.

Conform  avertizărilor hidrologilor au ieșit din matcă râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Târnava Mică (judeţele: Harghita, Mureş şi Alba), Târnava Mare (judeţele: Harghita, Mureş, Alba, Braşov şi Sibiu), Olt (judeţele: Harghita, Covasna şi Braşov), Suceava (judeţul Suceava), Moldova (judeţele: Suceava şi Neamţ), Bistriţa (judeţele: Suceava, Neamţ şi Harghita) şi Trotuş (judeţele: Harghita, Bacău, Neamţ, Covasna şi Vrancea).

Ce trebuie să facă cei care au pagube produse de inundații

Cei afectați trebuie, în primul rând, să ceară o dovadă de pagubă de la autoritățile locale potrivit antena3.ro. O echipă pentru situații de urgență trebuie să constate paguba, în maximum 30 de zile. Cu această dovadă se deschide dosarul de daună dacă proprietarul afectat este asigurat.

Mai apoi trebuie contactat asigurătorul care va trimite la rândul sau un agent constator care va evalua paguba. Firma de asigurare trebuie contactat în maximum 60 de zile de la producerea pagubei. Cei care nu au asigurare obligatorie nu beneficiază de despăgubiri. Prin lege, se intezic despăgubirile pentru reconstrucție de la bugetul local sau central. în cazul în care păgubitul nu are asigurare obligatorie.

Cei fără asigurare primesc doar ajutoarele de urgență: maxim 7.000 de lei pentru nevoi urgențe. În ceea ce privește mașinile distruse de ape, copaci sau stâlpi căzuți, doar cele cu CASCO primesc despăgubiri. Ceilalți proprietari se pot îndrepta către primarii pentru a primi bani, însă nu este sigur dacă și în cât timp vor primi banii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
aly majorkas hpMain 20210326 202414 jpg
muma lui stefan cel mare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net