Un profesor renumit de la Harvard vorbește despre secretele longevității. „Am recăpătat creierul pe care îl aveam la 20 de ani”
Alimentele pe care ni le vom pune în farfurie vor avea un efect important asupra sănătății și longevității noastre. Indiferent de cât de mult timp am petrece în sala de fitness, sau în cabinetul medicului, tot va fi nevoie să fim atenți la dietă. Iar un expert de la Harvard ne spune cum ne poate ajuta mâncarea să trăim mai mult.

Cu toții ne dorim o viață cât mai îndelungată, alături de cei dragi. De-a lungul întregii istorii, acesta a fost un vis constant al omenirii, care a încercat să găsească metode care să permită viața eternă. Iar acest vis poate că încă va rămâne doar o fantezie, dar dieta ne poate ajuta să trăim ceva mai mult decât în mod obișnuit!
David Sinclair, profesor de genetică la Universitatea din Harvard, spune că este posibil să încetinim procesul de îmbătrânire. Iar potrivit expertului, există câteva modificări pe care le putem face în dieta noastră, pentru a ne bucura de o longevitate cât mai mare.
Cum ne afectează dieta speranța de viață
David Sinclair a vorbit de mai multe ori despre efectele benefice pe care dieta mediteraneană le are asupra speranței noastre de viață. Iar deși profesorul evită peștele în viața personală, el recunoaște că acizii grași omega-3, prezenți în somon și macrou, sunt foarte buni pentru sănătate. Această dietă poate preveni apariția bolilor cardiovasculare și poate reduce inflamația celulară.
Iar un alt sfat dat de profesorul de genetică este să fim atenți nu numai la ce mâncăm, dar și la cât mâncăm! De exemplu, el mănâncă numai o dată pe zi, de obicei la cină! Iar în privința alimentelor preferate, Sinclair consumă orez, manioc, cușcuș, migdale sau legume, potrivit adevarul.ro.
Ce alimente trebuie eliminate din dietă
David Sinclair spune că, atunci când îi este foame de-a lungul zilei, ia o gustare simplă. Practic, este vorba despre ciocolată neagră sau nuci, ambele foarte sănătoase. „Am recăpătat creierul pe care îl aveam la 20 de ani. Credeam că era din cauza vârstei, dar nu era așa, era stilul meu de viață”, spune specialistul, care are acum vârsta de 55 de ani.
De asemenea, profesorul ne spune că trebuie să eliminăm zahărul și alimentele ultraprocesate din dieta noastră. În plus, el a eliminat vinul roșu din dieta sa, deoarece, potrivit acestuia, cele mai recente date arată că până și un pahar pe zi poate afecta creierul.