Ai un animal de companie? La câte grade trebuie să speli lenjeria de pat
În mod normal, în fiecare noapte ar trebui să dormim undeva în jur de opt ore. Deși nu mulți dintre noi ne gândim conștient la acest lucru, vom petrece foarte mult timp stând pe lenjerie de pat, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm că aceasta rămâne mereu cât mai curată. Iar dacă ne numărăm printre românii care au acasă animale de companie, este important să știm precis cum să o spălăm!

Nu mulți dintre noi ne gândim în mod conștient la acest lucru, dar o bună parte din viața noastră este petrecută dormind. Somnul este crucial pentru buna funcționare a organismului nostru, iar dacă vrem să ne simțim cu adevărat odihniți dimineața, trebuie să avem grijă ca lenjeria noastră de pat să fie mereu cât mai curată.
Experții ne spun că aceasta ar trebui schimbată cam o dată pe săptămână, însă nu foarte mulți dintre noi avem grijă să și facem acest lucru. Însă, mai ales dacă avem acasă animale de companie, devine foarte important să spălăm cearșafurile cât mai des și să știm precis cum trebuie acestea curățate!
Cum trebuie să spălăm lenjeria de pat
De exemplu, murdăria dificil de înlăturat, cum ar fi petele de sânge, sau urmele lăsate de animalele de companie, va necesita ceva mai mult efort pentru a fi înlăturată. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să turnăm detergent direct pe zona respectivă, iar apoi să lăsăm soluția să acționeze peste noapte.
A doua zi, putem pune lenjeria de pat la spălat, la fel cum am face-o în mod obișnuit. De asemenea, pentru a scăpa de petele vizibile trebuie să folosim un agent de îndepărtare a murdăriei suficient de puternic.
Dacă ai animale de companie, lenjeria de pat ar trebui spălată la 60°C pentru a elimina eficient părul, acarienii, bacteriile și alergenii.
Dacă materialul permite, poți chiar să o speli la 90°C pentru o igienizare maximă, dar verifică eticheta, deoarece temperaturile ridicate pot deteriora anumite țesături.
La ce temperatură trebuie spălate cearșafurile
Un alt detaliu important pe care trebuie să îl știm este că balsamul nu trebuie folosit prea des! Din păcate, acesta va lăsa urme pe țesătură, iar reziduurile vor afecta calitatea țesăturii. În cele din urmă, există riscul ca cearșafurile să ne încălzească mult prea mult, din cauza urmelor lăsate de balsam.