VIDEO Dezastru în Prahova după Codul roșu. Zece localități au fost inundate

Ultima actualizare:

Pompierii au intervenit, miercuri, în 10 localităţi din judeţul Prahova, pentru evacuarea unor persoane, scoaterea apei din clădiri şi îndepărtarea unor arbori doborâţi de furtună, relatează Agerpres.

image

"Astfel, până în acest moment, pompierii militari prahoveni au acţionat în 10 cazuri, localităţile afectate fiind Comarnic, Cornu, Poiana Câmpina, Băneşti, Telega, Câmpina, Mislea, Cocorăştii Caplii. Nu au fost înregistrate cazuri deosebite, persoane surprinse de viituri sau victime de orice natură. Nu a fost necesară acordarea de îngrijiri medicale",se precizează într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

Conform aceleiaşi surse, pompierii militari rămân în alertă, fiind pregătiţi să intervină acolo unde va fi nevoie.

"De asemenea, la nivelul ISU Prahova a fost activată Grupa operativă, iar dacă situaţia o va impune, forţele vor fi suplimentate cu pompieri aflaţi în timpul liber", se mai menţionează în informare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod roşu de furtună pentru localităţi din judeţul Prahova, valabilă până la ora 11,30.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Prahova, în Câmpina, Breaza, Filipeştii de Pădure, Filipeştii de Târg, Brebu, Floreşti, Telega, Măgureni, Băneşti, Poiana Câmpina, Proviţa de Jos, Proviţa de Sus au fost prognozate averse torenţiale care vor acumula peste 40-50 l/mp. În zona avertizată se acumulaseră deja cantităţi de apă de peste 50-60 l/mp, a precizat ANM.

Cea mai gravă situație este în Telega

Un cod roșu meteo a fost emis, miercuri dimineață, de ANM, pentru 12 localități din Prahova unde sunt așteptate precipitații de până la 50...60 l/mp. Cea mai gravă situație ar fi în localitatea Telega unde zeci de pompieri intervin și la această oră pentru evacuarea apei din gospodării. 

Totodată, oamenii au fost îndemnați să se adăpostească în Căminul Cultural, fiind așteptate noi precipitații.  

Oamenii au fost avertizați și prin mesaje Ro-Alert.

Codul portocaliu

O avertizare meteo Cod portocaliu este valabilă până azi la ora 23.00.

În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...70 l/mp.

Meteorologi au emis și un cod galben care intră în vigoare la ora 12 și va fi valabil până joi la ora 2.00.

Zonele vizate de o instabilitate atmosferică accentuată sunt Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Munteniei, precum și la munte.

În același timp, în partea de sud a țării și în Capitală, este în vigoare și o informare meteorologică de disconfort termic ridicat și caniculă valabilă până joi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net