VIDEO Gripa 2019. Cele mai bune arme contra virusului mortal

Ultima actualizare:
image

Creşte de la o zi la alta numărul pacienţilor diagnosticaţi cu viroze şi gripă. Suntem în plin sezon gripal, la doar un pas de declararea epidemiei. În plus, nu ne ajută nici vremea: temperaturile pozitive favorizează circulaţia virusurilor. O vorbă din bătrâni spune că e mai bine să te fereşti decât să tratezi.

Vaccinul antigripal rămâne cea mai eficientă armă contra gripei. Atenţie însă: vă imunizaţi cam la 3 săptămâni după vaccinare! În acest timp, este bine să vă întăriţi imunitatea cu câteva reţete naturiste şi să respectaţi sfaturile medicilor.

Reţete indiene

  • Lichior de nuci verzi. Se pun la macerat 500 grame de nuci verzi tăiate în patru, peste care se toarnă 500 ml de rachiu şi 300 ml de apă. Se lasă la macerat 3 săptămâni. Separat, se macerează 50 grame de scorţişoară proaspăt măcinată cu 50 grame de lemn dulce, 10 grame de cuişoare şi 50 grame de pelin. După 3 săptămâni se filtrează şi se amestecă cele două lichide. Rezultatul este un lichior medicinal, cu gust deosebit de plăcut şi cu proprietăţi digestive, carminative, care reface flora intestinală, elimină paraziţii şi detoxifică organismul. Se consumă 2-3 linguri pe zi. Este indicat împotriva răcelii şi gripei, deoarece elimină mucusul din plămâni şi căile respiratorii, creşte imunitatea şi este un antibiotic şi antiinflamator natural. 
  • Sirop de ghimbir. Se extrage sucul dintr-o rădăcină de ghimbir (aproximativ 100 ml suc) şi se amestecă cu 200 grame de miere de albine. Se ţine la frigider şi se foloseşte ca sirop diluat cu apă. Se consumă pentru îmbunătăţirea circulaţiei şi pentru a ne proteja de gripă.

simeon stalpnicul png

Toate băuturile, chiar şi apa, trebuie uşor încălzite, pentru a evita inflamarea gâtului sau a căilor respiratorii.  

Ceaiuri pentru imunitate

Plantele au şi ele rolul lor bine determinat pentru întărirea imunităţii. ”Împărţim corpul uman în trei focare, fiecare fiind condus de glandele endocrine din zona respectivă. Vom avea focarul superior (sinusuri, plămâni, inimă, tiroidă), mijlociu (stomac, intestine, ficat, pancreas, rinichi) şi inferior (glandele suprarenale, organele urinare, testicule, ovare), iar pentru fiecare parte am alcătuit câte un cokteil din plante. Desigur, ceaiul va fi făcut din părţi egale din fiecare plantă, iar infuzia nu va depăşi 3 minute. Astfel, aveţi garanţia că veţi beneficia de proprietăţile fiecărei plante. De exemplu, la 2 litri de apă, puneţi 8 linguriţe pline din amestecul de plante pe care vi-l alegeţi”, ne-a spus dr. Codruţ Ţuţu, medic specialist în Apifitoterapie şi Acupunctură. 

  • Superior: soc, cimbru, cimbrişor, pătlagină, brusture, sânziene, talpa gâştii, muşeţel, lichen.
  • Mijlociu: afin, teci de fasole, rostopască, armurariu, cicoare, potbal, roiniţă, salcâm.

simeon stalpnicul png
  • Inferior: creţişoară, traista ciobanului, gălbenele, urzică, păpădie, mătasea porumbului, codiţe de cireşe, pelin. 

Leacuri cu cătină

Bobiţele mici, galben-portocalii şi acrişoare conţin de zece ori mai multă vitamina C decât citricele şi sunt bogate în vitaminele A, B1, C şi E.

simeon stalpnicul png

Ele cresc imunitatea în faţa bolilor, alungă oboseala şi stimulează pofta de mâncare.

  • Siropuri. Zdrobeşte cătină cât încape în 3 ceşti şi pune peste ea o ceaşcă de miere. Amestecă şi păstrează la figider. Iei din sirop, în fiecare zi, câte 5 linguriţe, pe nemâncate. Urmează tratamentul o lună pentru a evita răcelile în sezonul rece. Dublează cantitatea de sirop, dacă eşti la debutul bolii.
  • Macerat. Stoarce boabele de cătină (poţi folosi un storcător de roşii) şi amestecă-le cu miere (părţi egale). Lasă la macerat la rece o zi, apoi ia dimineaţa câte 2-3 linguri pe stomacul gol. Mai poţi încerca şi următorul remediu: acoperă 1-2 linguriţe de fructe de cătină zdrobite cu 250 ml de apă rece. Lasă-le 10 ore, apoi strecoară şi bea lichidul de-a lungul unei zile, înainte de a mânca.
  • Suc. Considerată polivitamină naturală, cătina este indicată şi persoanelor care sunt în convalescenţă. Pentru copiii peste 7 ani sau pentru femeile care vor un sistem imunitar consolidat, se recomandă un suc de cătină preparat astfel: stoarce boabele de cătină şi amestecă sucul obţinut cu puţină miere. Lasă o zi deoparte şi bea câte o ceşcuţă, dimineaţa, pe stomacul gol.

Aloe Vera 

Este cunoscut faptul că aloe vera face minuni. Dacă vrei să stai departe de răceală şi de gripă în acest sezon, urmează o cură cu unul dintre preparatele cu aloe vera. 

  • Tinctură. Se prepară cu frunze proaspete de aloe. Planta folosită trebuie să aibă minimum trei ani, pentru că atunci conţine cantitatea maximă de vitamine şi de minerale. Se zdrobesc frunzele cu un tocător de lemn sau se mărunţesc cu mâna, se pun într-un borcan de sticlă, care se umple trei sferturi, iar ultimul sfert se completează cu alcool de 40 de grade. Se lasă două săptămâni la macerat, iar apoi se administrează zilnic, în trei doze a câte 25 de picături (o jumătate de linguriţă), după mese. 

simeon stalpnicul png
  • Macerat. Maceratul la rece se prepară tot din frunze verzi, mărunţite. Se folosesc 20 de grame de frunze la 200 ml de apă. Se lasă la macerat de seara până dimineaţa (8-12 ore), apoi se beau pe nemâncate cei 200 ml de lichid, inclusiv mucilagiul, dar fără partea verde a plantei. 
  • Suc. Luaţi câteva frunze de aloe, iar cu un cuţit îndepărtaţi uşor coaja de pe fiecare frunză. Îndepărtaţi şi stratul galben de sub coajă, ori prin decojire, ori prin clătire cu o soluţie preparată dintr-o lingură de oţet şi o cană cu apă. Curăţaţi frunzele până obţineţi aproximativ 2 linguri (30 ml) de gel pur. Puneţi această cantitate într-un blender, în care mai adăugaţi o ceaşcă de suc natural de portocale sau grapefruit. Amestecaţi până la omogenizare. 

Flash Gripă

Cum te poţi îmbolnăvi?

  • Gripa se răspândeşte de la o persoană la alta: 
  • Prin contactul direct, prin picăturile de la o persoană infectată, împrăştiate prin tuse sau strănut.
  • Prin  contactul  indirect,  atunci  când  picături sau  secreţiile  din  nas  sau  gât  se  depun  pe suprafeţe, cum ar fi mâinile. De acolo, virusul poate  fi  transferat  către  alte  persoane  care apoi îşi ating faţa.
  • Sistemul imunitar slăbit (din cauza bolii sau a tratamentului). 

Aşa vă protejaţi!

Pentru a limita răspândirea gripei, dar şi a altor viroze respiratorii, este necesar să luaţi şi următoarele măsuri preventive:

  • Spălaţi-vă pe mâini în mod regulat cu apă şi săpun.
  • Acoperiţi-vă gura şi nasul cu un şerveţel atunci când strănutaţi.
  • Apoi acoperiţi şi aruncaţi  şerveţelul folosit.
  • Nu reutilizaţi batiste sau şerveţele. Virusul gripei şi alte virusuri respiratorii pot  supravieţui  temporar  în  afara  corpului,  astfel  încât  vă  puteţi  infecta atingând batiste şi şerveţele utilizate.
  • Dacă nu aveţi un şerveţel disponibil: strănutaţi  acoperindu-vă în totalitate nasul şi gura cu braţul.
  • Staţi acasă când sunteţi bolnav.
  • Dacă vă simţiţi mai rău, solicitaţi ajutor medical.

Simptomele bolii

Gripa  sezonieră  este  cauzată  de  virusurile  gripale  umane  care infectează căile respiratorii (nas, gât, bronhii şi uneori plămâni). Cu toate  că  unele  infecţii  pot  fi  foarte  uşoare,  persoanele  bolnave  de gripă    au  unele  sau  toate  dintre  următoarele  simptome:  febră, durere  de  gât,  secreţii  nazale,  tuse  seacă,  oboseală,  durere  de  cap, dureri musculare.

  • Puteţi  recunoaşte  o  viroză  respiratorie  alta  decât  gripa,  după debutul  mai  lent  al  bolii  (începe  uşor  cu  usturimi  în  gât,  nas înfundat, dureri de cap) cât şi după evoluţia mai uşoară a bolii.
  • Complicaţiile  gripei  pot  include  pneumonie,  infecţii  ale  urechii, infecţii  ale  sinusurilor,  deshidratare  şi  agravarea  afecţiunilor medicale   cronice   existente,   cum   ar   fi   insuficienţa   cardiacă congestivă,  astm  sau  diabet.  
  • Medicii ne recomandă să ne vaccinăm înainde de a începe sezonul de gripă. Vaccinarea  în  fiecare  toamnă  reduce  foarte  mult  riscul  de  îmbolnăvire. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
carne de porc craciun jpg
bacalaureat jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
bucuresti storia jpg
femeie stranut  jpg
Mango Mannheim O6 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net