Violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat celebra cabană Caraiman

Vești bune pentru iubitorii muntelui. Cabana Caraiman, abandonată de mulți ani va reintra în circuitul turistic după ce marel violonist Alexandru Tomescu a cumpărat-o. Marele artist a anunțat că o va reface și o va repune în circuitul turistic ”pentru toată lumea”. Prețul de achiziție a fost sub 200.000 de euro, cât cerea inițial proprietarul englez al cabanei pe siteurile de imobiliare. 

Marele violinist Alexandru Tomescu vrea să reintroducă cabana Caraiman în circuitul turistic
Alexandru Tomescu este noul proprietar al cabanei Caraiman. Foto: profit.ro

Una dintre cele mai importante cabane de tradiție din munții românești are de acum un alt proprietar care o va reintroduce în circuitul turistic. Este vorba de Cabana Caraiman, aflată în paragină de mai mulţi ani, care a fost scoasă la vânzare în 2019 pentru circa 200.000 de euro. Construcția a aparținut unui cetăţean britanic ce o deţinea de 16 ani, a achiziționat-o drept casă de vacanță unde venea de două ori pe an.

Englezul a încercat o renovare dar cum în zonă nici un drum nu ajunge până la cabană iar aducerea materialelor de construcții era problematică a lăsat construcția să se degradeze, lucru sesizat și criticat de iubitorii muntelui. De abia acum, după 3 ani, construcția a fost vândută, iar proprietar a devenit conform profit.ro, marele violonist Alexandru Tomescu 

Alexandru Tomescu a susținut un concert în fața cabanei 

După cum anunțat adevărul.ro, pe 16 iulie, la ora 11, în aer liber, în faţa cabanei Caraiman, Alexandru Tomescu a susținut un concert extraordinar în aer liber, evenimentul marcând încheierea Turneului Internaţional Stradivarius - "PAGANINI MAGIC". El a cântat acompaniat la chitară de Dragoş Ile. De acum înainte, astfel de evenimente culturale de înaltă ținută vor deveni o obișnuință la 2025 de metri altitudine, înălțimea la care este construită cabana 

Ce trebuie să știți despre Cabana Caraiman 

Cabana Caraiman a fost construită în anul 1937 la o altitudine de 2025 metri, în partea estică a platoului Bucegilor, la intrarea în Valea Jepilor scrie mountlift.com. Ea este situată pe versantul prahovean al Munților Bucegi, la altitudinea de 2025 m, în căldarea de obârșie a Văii Caraimanului, pe o terasă numită Șaua Mică a Caraimanului,  este așezată într-o poziție deosebit de pitorească. 

Cum poți ajunge la Cabana Caraiman 

-Traseu Complex Piatra Arsă - Crucea Caraiman - Vf. Coștila - Valea Albă 

-Traseu Complex Piatra Arsă - Cabana Caraiman 

-Traseu Complex Piatra Arsă - Cabana Caraiman - Crucea Eroilor 

Accesul se poate face cu maşina până la Cabana Piatra Arsă, de acolo pe jos, prin Jnepeni pană la Cabana Caraiman.  Acces cu maşina până aproape de Cabana Piatra Arsă, unde se termină asfaltul, de acolo pe jos, stânga pe drumul cu barieră ce duce la telecabina Babele şi de acolo traseul cu marcaj Banda Albastră până la Cabana Caraiman, cam 30-45 minute. 

Pentru cei ce urcă cu telecabina din Buşteni sau din Peştera, până la Babele. De la telecabină se va urmări acelaşi drum cu marcaj Cruce Albastră. 

Cum a ajuns Alexandru Tomescu să cumpere cabana Caraiman 

Potrivit profit.ro, pasionat de drumeţiile montane şi membru al Clubului Alpin Român, violonistul Alexandru Tomescu a negocia timp de şase luni, prin intermediari, cu proprietarul cabanei. În cele din urmă a reușit parafarea tranzacției, iar în mediul de business se spune că preţul final a fost mai mic decât cel de pornire. Violonistul a anunțat deja că nu vrea să transforme cabana într-o casă de vacanță ci o va restaura și o va reintroduce în circuitul turistic pentru a oferi adăpost celor ce ajung în zonă, pasionați de munte așa cum este și el.

“Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general. Principala provocare pentru orice proiect legat de cabană este drumul de acces”, a declarat Alexandru Tomescu pentru publicația citată. 

Cine este Alexandru Tomescu 

Violonistul Alexandru Tomescu (46 ani) este considerat la ora actuală cel mai mare instrumentist român. Artistul este câștigător a numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări (Franța, Olanda, Japonia). Pentru măiestria lui, i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net