Virgil Ianţu, gazdă pentru o mamă cu două fetiţe din Ucraina. Artiștii români, exemplu de mobilizare

Ultima actualizare:

Vedetele din România şi din Moldova şi-au dat mâinile şi încearcă pe cât pot să ajute refugiaţii din Ucraina să se simtă ca acasă acolo unde ajung. Fie că sunt vedete de peste Prut sau români get-beget, fiecare încearcă să dea o mână de ajutor oamenilor care au fugit din calea războiului. 

Virgil Ianţu şi soţia lui au primit în casă o familie de refugiaţi din Ucraina
Virgil Ianţu şi soţia lui au primit în casă o familie de refugiaţi din Ucraina

Virgil Ianţu, prezentator „Câştigă România” de la TVR 2, nu a rămas nepăsător la suferinţa ucrainenilor şi a luat acasă o familie de refugiaţi.

„Cei care aveţi posibilitatea de a ajuta, vă rog, nu vă gândiţi de două ori. Prin ce trec aceşti oameni este îngrozitor şi totuşi ei rămân extrem de curajoşi şi demni. Au nevoie de orice le puteţi oferi, dar şi de căldură şi respect. Noi găzduim o mamă cu două fetiţe care au ajuns aseară din Ucraina după un drum foarte greu. Ea e avocat, au planuri mari şi un drum lung în faţă, iar când am întrebat-o dacă îi e teamă, mi-a spus: «there is only one way for us now (n.r.: E un singur drum pentru noi acum)»”, a scris Ianţu pe pagina lui de socializare şi a postat o fotografie cu familia ajutată.

Şi el are o fată, Jasmina, de 16 ani, şi ştie ce înseamnă să fii părinte.

Merişoreanu: «Am cumpărat baxuri de mâncare»

image

Şi cântăreaţa de muzică populară Elena Merişoreanu este mişcată de evenimentele din Ucraina, şi a decis să facă o faptă bună pentru refugiaţi, împreună cu familia ei.

„Ne vom pune locuinţele la dispoziţie pentru ucraineni. Deja am primit prima familie, la Snagov”, a declarat doamna Mery pentru Click!

„Sunt plecată în provincie, am fost la sora mea în Valea Jiului şi mă îndrept spre casa de la Şerineasa, Vâlcea. Sunt cutremurată de ce se întâmplă în Ucraina, mi-a ridicat tensiunea. Nu vom sta cu mâinile în sân, vom oferi adăpost celor care au nevoie, mai ales că am prieteni în Ucraina, pentru că am cântat de vreo trei ori acolo, la Odessa şi în Kiev”, a mai spus solista pentru Click!. 

Campanie la Virgin Radio

Oana Tache a făcut o campanie pentru ajutorarea celor care fug din calea războiului
Oana Tache a făcut o campanie pentru ajutorarea celor care fug din calea războiului

VJ Oana Tache a început, la rândul ei, o campanie la Virgin Radio. Recunoscută pentru implicarea civică de care dă dovadă în ultimii ani, vedeta a luat atitudine şi a dedicat emisiunea pe care o moderează în weekend crizei din Ucraina.

Zeci de artişti şi vedete au răspuns la apelul lansat şi au trimis testimoniale în care îşi manifestă solidaritatea cu populaţia din Ucraina. Irina Rimes, Neti Sandu, Alina Eremia, Ana Baniciu, Andreea Antonescu, Oana Cuzino, Alexandra Ungureanu, Ramona Păun, Daniel Pavel de la Survivor, Adrian Nartea, Radu Dumitrescu de la Masterchef, Eugenia Nicolae, Jean Gavril şi mulţi alţii au putut fi auziţi la Virgin Radio România declarând că sunt „Solidari cu Ucraina”.

Gabriella Nastas: «Părinţii mi-au spus că aud exploziile din curtea lor»

image

Moldoveanca Gabriella Nastas este foarte îngrijorată de soarta părinţilor ei care sunt în Moldova şi ne-a povestit că „părinţii mi-au spus că se aud explozii în depărtare. Ei sunt foarte aproape de graniţa cu Ucraina, la câteva zeci de kilometri, şi mi-au povestit cum se aud bombardamentele”. A început să ajute şi ea cum poate pe reţelele sociale, să scrie celor care pot ajuta.

Cătălin Josan îi ajută pe cei veniţi din Ucraina cu alimente şi informaţii
Cătălin Josan îi ajută pe cei veniţi din Ucraina cu alimente şi informaţii

Şi Cătălin Josan, fost câştigător „Megastar” la Prima TV, s-a mobilizat. Şi el a postat mesaje cu ce este nevoie, cu adrese unde poţi merge şi dona şi chiar el a făcut donaţii importante şi a lăsat numere de telefoane pentru cei care au nevoie de ele.

„Mobilizare exemplară pe ambele maluri ale Prutului, şi nu doar, în întâmpinarea fraţilor noştri ucraineni, al căror eroism a cucerit inimile întregii lumi! La Moldexpo (#Chişinău), acum mai e nevoie în special de: Plapume; Perne; Saltele de orice fel. Nu se permite să donezi medicamente, dar acestea sunt asigurate”, a scris el pe pagina de instagram, unde a lăsat şi numere de telefon şi câteva linkuri.

image

La fel a făcut şi un alt moldovean cunoscut la noi în ţară de la „X Factor”, Alex Maţaev, care se pune la dispoziţia refugiaţilor. Acesta a renunţat să-şi mai lanseze şi noua piesă, din respect pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina, motivând că o va face la un moment dat când lucrurile se vor linişti.  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net