Dan Bălan, «blocat» în Kiev. Cum a vrut să părăsească zona de război

#Război Ucraina-Rusia

Cântărețul Dan Bălan se află în prezent la Kiev, capitala Ucrainei, zonă periculoasă și ținta bombardamentelor rusești. Artistul a vrut să plece cu o aeronavă, însă nu a reușit. 

Dan Bălan se află la Kiev, capitala Ucrainei Foto: Facebook
Dan Bălan se află la Kiev, capitala Ucrainei Foto: Facebook

Federația Rusă a atacat joi, 24 februarie, încă de la orele dimineții, mai multe orașe din Ucraina. Capitala, Kiev, este în prezent sub amenințare de atac aerian, fiind declaranșată stare de urgență și implementate restricții de circulație pe timp de seară.

Dan Bălan, „blocat” la Kiev

Cântărețul Dan Bălan se află în prezent la Kiev, neputând să părăsească până acum țara, și trăiește pe pielea sa momentele critice care au creat îngrijorare profundă în întreaga regiune.

Fostul lider al trupei O-Zone ar fi încercat să părăsească spațiul ucrainean pe cale aeriană, însă zborurile au fost suspendate, ca măsură luată de Ucraina în contextul atacului. Astfel, singura cale de părăsire a statului rămâne cea terestră, cu mașina sau pe jos, pe la punctele de graniță cu alte țări, însă cozile formate acolo sunt interminabile, iar civilii așteaptă ore în șir pentru a putea fugi din calea războiului.

Dan Bălan ar fi încercat, astfel, să găsească o aeronavă care să îl transporte afara teritoriului de conflict, însă nu a reușit, în ciuda averii sale, informează cancan. Într-un interviu acordat în urmă cu ceva vreme, Dan Bălan menționa că deține o avere impresionantă, de peste zece milioane de euro, provenită din drepturile de difuzare a pieselor sale, concerte sau contracte de imagine. În situația actuală însă, banii nu l-au putut ajuta să „evadeze”.

Republica Moldova, țara din care Dan Bălan este originar, a declarat stare de urgență și a anunțat că oferă tot suportul pentru cetățenii ucrainieni care vor să se refugieze pe teritoriul său.

Stare de urgență în Kiev și alertă de atac aerian

Între timp, Kievul așteaptă un atac aerian și a fost declarat stare de urgență în oraș, urmată de restricții de circulație pe timpul nopții. Una dintre măsuri a fost și cea amintită anterior, și anume suspendarea zborurilor.

În dimineața zilei de joi, 24 februarie, Vladimir Putin a anunțat că urmează să desfășoare „o operațiune militară” în Ucraina, susținând în discursul său că s-a „trecut linia roșie” și astfel vor fi urmări din partea Rusiei.

La puțin timp după declarația președintelui rus, trupele de asalt au invadat mai multe teritorii din Ucraina, printre care Odesa, Harkiv și orașul-port Mariupol. Punctul țintă al atacurilor a fost și Capitala, iar pe aeroportul din Kiev s-au auzit mai multe explozii. În tot statul domnește sunetul alarmelor de război și este o situație critică.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!    

image
image
image
image
image
image
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
radu valcan instagram jpg
bogdan ene logo logo webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net