Voucherele de vacanță vă pot aduce amenzi de 26.000 lei! Mare atenție când le folosiți

Românii care primesc vouchere de vacanță şi nu le folosesc în mod corect, încercând să le vândă pentru a lua bani pe ele, riscă amenzi uriașe, la fel ca şi cei care le cumpără. Tichetele, în valoare totală de 1450 de lei, vor fi oferite de instituțiile publice. 

Voucherele de vacanță nu pot fi vândute Foto: Facebook
Voucherele de vacanță nu pot fi vândute Foto: Facebook

Până la ce sumă pot ajunge amenzile

Folosirea necorespunzătoare a voucherelor de vacanță poate atrage amenzi semnificative pentru români, scrie substantial.ro. Atât posesorii care încearcă să vândă voucherele pentru a obține bani, cât și cei care le cumpără, se expun riscului de a primi sancțiuni financiare uriașe. Aceste amenzi pot ajunge până la 26.000 de lei.

De asemenea, conform sursei citate, unitățile de cazare și agențiile de turism care acceptă vouchere emise pentru altă persoană vor primi o amendă de 13.300 de lei.

Voucherele nu pot fi vândute sau cumpărate

Ministerul Finanțelor a precizat că instituțiile publice au obligația de a acorda, anual, vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare salariat. Aceste vouchere sunt destinate exclusiv angajaților și nu pot fi transferate altor persoane.

Conform prevederilor legale, angajatorii pot acorda vouchere de vacanță în funcție de disponibilitatea resurselor bugetare și în conformitate cu acordul organizațiilor sindicale sau al reprezentanților salariaților.

Ce riscă agențiile de turism care încalcă legea

Este important de menționat că vânzarea voucherelor de vacanță este strict interzisă, iar comercianții care încalcă această regulă se pot confrunta cu o amendă de 26.600 de lei.

Ministerul Turismului atrage atenția că aceste vouchere pot fi utilizate doar de către posesorul lor, pe baza actului de identitate. Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă vouchere emise pentru alte persoane se va confrunta cu o amendă de 13.300 de lei.

Astfel, este esențial ca românii să respecte regulile în privința voucherelor de vacanță, pentru a evita sancțiunile financiare considerabile.

Ce faci după ce ai primit voucherele de vacanţă

Beneficiarul alege agenția, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde dorește să meargă în vacanță. Verifică, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanță pe care le-a primit. 

Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenție și plătește pur și simplu cu voucherele. Valoarea totală este de 1450 de lei. Filele au valori de 50 sau de 100 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net