Vrei să știi unde o să ajungi după ce mori? Șase întrebări de al căror răspuns depinde dacă te duci în Rai sau în Iad

18 iulie 2018
article img
Ptariarhul Daniel a vorbit de multe ori despre importanța actelor milostive în mântuirea omului, indiferent de rang sau de situația materialăFoto: ziarullumina.ro

Ce legătură este între bogatul care poate să-și satisfacă orice plăcere sau capriciu și săracul care adună ban pe ban pentru a supraviețui? Ce îi unește pe omul bolnav și pe ”sănătosul”vesel, care benchetuiește fără griji? Răspunsul este simplu: moartea și frica de Judecata de Apoi. Uite care sunt, potrivit basilica.ro, cele șase întrebări de al căror răspuns depinde soarta omului după moarte.

Potrivit doctrinei creștine, judecata se va face după măsura dragostei pe care am arătat-o fiecare față de semenii noștri care se găseau în situații dificile, concretizată prin milostenie. Ce înseamnă asta? Fiecare va fi judecat pe lumea cealaltă în funcție de modul în care și-a ajutat aproapele, dacă a intervenit sau nu pentru cineva la greu.  

-Gol am fost, m-ați îmbrăcat ?-Bolnav am fost, m-ați cercetat?-Străin am fost, m-ați primit?-În temniță am fost, ați venit la mine?-Însetat am fost, mi-ați dat să beau?-Flămând am fost, mi-ați dat să mănânc?

Răspunsurile la aceste întrebări, fac potrivit Bisericii Orodoxe, diferența între paradis sau infern, mântuire sau suferinţă, rai sau iad, fericire veşnică sau osândă