Vremea instabilă continuă! Meteorologii ANM au emis prognoza meteo valabilă până pe 26 august

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 29 iulie - 26 august 2024. Vom avea parte de vreme caniculară, dar și de ploi.

În următoarele 4 săptămâni, vremea poate fi instabilă / foto: arhiva
În următoarele 4 săptămâni, vremea poate fi instabilă / foto: arhiva

Săptămâna 29 iulie – 05 august 2024

Temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât normalul în sud-vestul țării și ușor mai scăzute în nord-est. În restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de cele obișnuite. Precipitațiile vor fi sub media obișnuită, în special în regiunile din interiorul arcului carpatic.

Săptămâna 05 – 12 august 2024

Temperaturile medii vor depăși valorile normale pentru această perioadă în întreaga țară, în special în vest și sud-vest. Precipitațiile vor fi ușor sub media obișnuită în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 12 – 19 august 2024

Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul în toate regiunile, cu precădere în sud. Precipitațiile vor fi, în general, apropiate de media acestei perioade.

Săptămâna 19 – 26 august 2024

Temperaturile vor fi peste media obișnuită în toată țara, mai ales în sud. Precipitațiile vor fi, în general, normale în est și sud-est, dar puțin sub media obișnuită în restul teritoriului.

Vremea azi, 26 iulie. Atmosfera rămâne instabilã în jumătatea estică

Vineri, atmosfera rămâne instabilă în jumătatea estică a țării, unde va ploua în special după-amiaza și seara.

În restul teritoriului, vremea va fi mai bună, cu maxime între 22-23 de grade în depresiuni și până la 32 de grade în Oltenia.

În București, vineri vor fi perioade cu nori și ploi, posibil însoțite de descărcări electrice. De asemenea, vor fi și intervale însorite, iar la amiază temperaturile vor ajunge la aproximativ 30 de grade. Noaptea va fi plăcută, cu cer variabil și minime de 18 grade.

Vremea la munte și la mare

 Instabilitatea va persista în Carpații Orientali și Meridionali, unde în a doua parte a zilei vor apărea averse torențiale și izolat fenomene electrice. Cantitățile de apă pot depăși 30 de litri pe metru pătrat, iar vântul va fi intens pe crestele Carpaților Meridionali.

Vremea la mare. Vremea va fi instabilă, cu înnorări și averse, și un vânt mai puternic. Temperaturile pe plajă vor ajunge până la 29 de grade, iar apa mării va avea în jur de 28 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net