Vremea o ia razna în România! Cod portocaliu de vreme rea în aceste zone ale țării

Meteorologii ANM au emis avertizări cod portocaliu și cod galben de vreme rea în România. Mai multe localități din țară vor fi afectate de vremea nefavorabilă care a fost anunțată pentru perioada următoare. Se pare că vor avea loc adverse torențiale și grindină, astăzi, în județele Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara și Arad. 

Vor avea loc adverse torențiale și grindină. Foto: Click.
Vor avea loc adverse torențiale și grindină. Foto: Click.

Cod Galben anunțat de metereologi până la orele 23:00

Specialiștii ANM au anunțat și un de cod galben valabil astăzi, 30 mai, până la orele 23:00.   Local vor fi, în intervalul menționat, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. 

Se pare că, astfel de fenomene vor fi astăzi, pe arii mai restrânse, și în celelalte regiuni. În jumătatea de vest a teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține pronunțată și în a doua parte a zilei de miercuri (31 mai). 

Adverse torențiale și grindină

În timp ce, avertizarea cod portocaliu este valabilă astăzi, între orele 12:00 și 20:00. În intervalul menționat, în județele Caraș – Severin, Timiș, Hunedoara și Arad vor fi averse torențiale și grindină. Local cantitățile de apă vor fi de 40...70 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).  

Cum va fi vremea pe 1 iunie

Însă, metereologii vin cu vești bune pentru 1 iunie.  Pe 1 iunie, vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, cu temperaturi maxime între 27 şi 34 de grade Celsius, valori uşor mai scăzute urmând a se înregistra pe Litoral şi în Delta Dunării, unde vor fi între 22 şi 25 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar pe spaţii mici, mai ales la munte, aversele şi descărcările electrice vor fi prezente, în special după-amiaza şi seara, cu probabilitate de intensificare a vântului, în timpul averselor. Minimele termice, la nivel naţional, vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net