Vremea rea a făcut prăpăd! Zeci de case inundate, după o ploaie torenţială de 20 de minute

Vremea rea a făcut prăpăd! Într-o localitate din Caraș-Severin, s-au adunat peste 70 de litri de apă pe metru pătrat, după o ploaie de 20 de minute. Oamenii sunt acum disperați, pentru că apa le-a intrat în locuințe.

Apa a afectat zeci de gospodării din Caraș-Severin Foto: Facebook
Apa a afectat zeci de gospodării din Caraș-Severin Foto: Facebook

A fost prăpăd în mai multe localităţi din Caraş-Severin, după o ploaie de doar 20 de minute. S-au adunat peste 70 de litri de apă pe metru pătrat, iar oamenii îşi numără pagubele acum. În orașul Bocșa, de exemplu, un pârâu a ieşit din matcă, iar şuvoaiele care au venit cu putere de pe versanţi au inundat străzi, gospodării şi au distrus podeţe. 

Județul Caraș-Severin este sub amenințarea codului portocaliu de inundaţii. Mai multe străzi şi curți din cartierul Măgura din orașul Bocșa au fost inundate sâmbătă noapte.

Prăpăd în Bocșa, Caraș-Severin

Pompierii au intervenit toată seara pentru a scoate apa din gospodării, deoarece canalizarea nu a mai făcut faţă. Norii strânși peste orașul Bocșa din Caraș-Severin au dat drumul la apă peste oraș. În câteva minute, ploaie curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de 20 de minute, dar cantitatea de apă căzută a depășit 70 de litri pe metru pătrat, scrie Observatornews.ro

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, s-au produs scurgeri pe versanţi, iar apa a venit cu un debit foarte mare pe pârâul Măgura ce trece prin cartierul cu același nume din orașul Bocșa. Apa s-a strâns pe panta dealurilor și pe străzi, după care s-a revărsat la propriu peste casele și gospodăriile din partea de jos a orașului. 

Casele s-au umplut de apă

Canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă, iar grădinile, curțile, anexele gospodărești, dar și unele case, s-au umplut de apă. Peste 40 de curți și anexe au fost inundate. Primii care au intervenit au fost membrii SVSU Bocșa, dar având în vedere amploarea inundațiilor, au cerut ajutorul pompierilor militari de la ISU Caraș Severin, Detașamentul Reșița. 

Unul dintre podețe s-a colmatat din cauza gunoaielor aruncate tot de localnici și apa a inundat o altă parte a cartierului. Pompierii au intervenit cu motopompele iar angajații Primăriei Bocșa au adus un buldoexcavator cu care au decolmatat albia râului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar apa a intrat în mai multe case și curți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net