Vremea se schimbă radical! Unde vor fi temperaturi de îngheț, lapoviță sau ninsori

Ultima actualizare:

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, vremea se schimbă radical, începând de joi, 17 noiembrie. Se anunță temperaturi de îngheț, lapoviță sau ninsori la munte, iar în sudul țării vor predomina ploile.

Vremea se schimbă radical!
Vremea se schimbă radical!

După ce am fost răsfățați cu vreme bună până la jumătatea lunii noiembrie, meteorologii de anunță acum o răcire accentuată în cea mai mare parte a țării.

Conform ANM, în est și pe alocuri în centru și în nord valorile termice vor deveni mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie.

Cerul va fi mai mult noros și, în special ziua, precipitațiile se vor semnala pe arii extinse. Vor fi mai ales ploi, mai frecvente și local moderate cantitativ în regiunile sudice, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar în estul Transilvaniei, trecător în Moldova, iar noaptea posibil și în nordul Munteniei se vor semnala precipitații mixte, conform Adevărul.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul și în estul țării, precum și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între  minus 3 și 5 grade Celsius.

Cum va fi vremea în București?

Locuitorii capitalei vor fi ceva mai norocoși. În București, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei.

Cerul va fi noros, va ploua îndeosebi pe parcursul zilei, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade Celsius, iar cea minima nu va depăși 4 grade Celsius.

În schimb, vineri va fi mai frig în capitală. Noaptea vor fi condiții de ploaie slabă, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 4 și 6 grade Celsius.

În restul țării, temperaturile maxime pe 18 noiembrie se vor încadra în general între 3 și 13 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 grade în nordul Moldovei și 11 grade Celsius pe litoral. Dimineața și noaptea izolat vor fi condiții de ceață.

Ultima zi cu temperaturi ridicate

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, miercuri, 16 noiembrie, valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, mai ridicate față de normele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile sudice.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi în vest, nord și centru, iar spre seară și noaptea și în restul țării. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 6 și 8 grade Celsius, scrie Adevărul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net