WC-uri publice la preţ de garsonieră, într-un oraș din România. O bucată ajunge și la 50.000 de euro

Primăria Oradea a cumpărat două toalete smart, care vor fi montate în Piaţa Magnoliei din cartierul Rogerius, la preţul de 50.000 euro per bucată, costurile fiind suportate în proporţie de 94% din fonduri europene, scrie adevarul.ro.

Toaletele sunt cu autocurățare și sunt anti-vandalizare
Toaletele sunt cu autocurățare și sunt anti-vandalizare

Orădenii care s-au plimbat luni prin Piaţa Magnoliei au asistat la o adevărată desfăşurare de forţe. O macara imensă a adus şi montat două containere acoperite cu folie. Când muncitorii le-au dezvelit, au văzut şi despre ce era vorba. WC-uri publice!

Toaletele, aduse de la un producător italian, sunt dotate cu o tehnologie smart de auto spălare şi auto dezinfectare şi cu un sistem electronic pe bază de senzori pentru deschiderea/închiderea uşii.

Una dintre ele este destinată persoanelor cu dizabilităţi, uşa de acces permiţând intrarea cu cărucior şi este prevăzută cu bare de sprijin şi cu un spaţiu mai larg în interior.

Acestea sunt prevăzute cu sisteme de închidere-deschidere automate şi lavoar anti-vandalism încastrat, uşă glisantă cu deschidere şi în cazul lipsei curentului electric, iluminare internă naturală, acestea fiind prevăzute cu laminator.

De asemenea, corpul exterior monobloc este din beton armat cu fibră de sticlă (ignifug, anti-vandalism, anti-graffiti), iar corpul interior e tot dintr-un material rezistent la zgârieturi şi lovituri.

Toaletele sunt cu autocurățare și sunt anti-vandalizare
Toaletele sunt cu autocurățare și sunt anti-vandalizare

După fiecare folosire, se declanşează operaţiunea de ventilare a cabinei, de curăţare şi dezinfecţie automată a podelei şi a vasului toaletei.

Accesul în noile toalete se va face cu fise de 50 de bani şi cu cardul bancar, însă vor putea fi folosite abia după recepţia lucrărilor viitorului centru din Piaţa Magnoliei, programată pentru luna august. Părerea orădenilor legată de noile toalete este împărţită.

„S-ar putea monta mai multe prin oraş. Cel puţin acolo unde au mai fost. Fiindcă azi, mâine tot oraşul va mirosi ca un WC, mai ales că vine vara”, spune un orădean, citat de adevarul.ro.

Alţii consideră, însă, că preţul este mult prea mare: „Cine a avut mintea asta creaţă, nu ştiu. La nivelul nostru de cultură şi respect pentru orice investiţie, consider că nu a meritat banii”.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net