Zeci de salvamontişti au căutat timp de trei zile un turist rătăcit în Bucegi. Bărbatul era de fapt acasă

23 august 2021
article img
Un turist dispărut a fost căutat timp de trei zile de salvamontiștiFoto: Salvamont Romania - Dispeceratul National Salvamont

De-a râsu' plânsu'! Salvamontiştii din Sinaia, care timp de trei zile au căutat prin munţi un turist care le-a cerut sprijinul după ce s-a rătăcit pe un traseu din Masivul Bucegi, au aflat cu stupoare, luni, 23 august, că bărbatul era. de fapt, acasă. Întrebat de ce nu a anunţat Salvamont că se află în siguranţă, bărbatul a răspuns că „nu s-a gândit” la acest aspect.

Salvatorii montani din staţiunea Sinaia au aflat, luni, după zeci de ore de căutări, că un bărbat care le-a cerut sprijinul sâmbătă seară se află în siguranţă, la domiciliu, fără a fi anunţat acest lucru.„Am sunat permanent pe numărul lui, dădea semn de telefon închis. În cele din urmă, i-am trimis un mesaj pe WhatsApp şi astăzi (luni – n.r.) am văzut că a citit mesajul. L-am întrebat de ce nu ne-a anunţat şi pe noi şi ne-a spus că nu s-a gândit”; a declarat pentru News.ro şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu. Conform acestuia, sâmbătă noaptea şase salvatori montani l-au căutat pe bărbat, duminică la acţiune au participat zece salvamontişti, iar luni căutările au fost reluate, la acţiune participând 25 de salvatori montani. Pe lângă aceştia la acţiunile de căutare au participat şi salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.Încă de duminică, reprezentanţii salvatorilor au făcut public numele turistului de 36 de ani, făcând apel la acesta să îi contacteze în cazul în care ajunge într-o zonă sigură, pentru ca acţiunile de căutare să înceteze. Întrebat cum cataloghează gestul bărbatului, şeful Salvamont Sinaia a răspuns: „Iresponsabil”.