Ne înecăm în praf!

Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bucureşti (APMB), aproape 70% din poluarea semnalată în Capitală provine din traficul auto, fapt pentru care cele mai expuse zone ale oraşului sunt cele în care media de trecere a autovehiculelor este foarte ridicată.

Staţiile de monitorizare amplasate la Cercul Militar şi pe şoseaua Mihai Bravu (zona Obor) sunt cele care confirmă legătura directă dintre traficul rutier şi poluare. În acest locaţii au fost semnalate depăşiri ale prafului cuprinse între 55 şi 93 micrograme/mc.

Cea mai nepoluată zonă a Capitalei a fost, în luna august, cartierul Titan, unde staţia de monitorizare cu acelaşi nume a înregistrat valori ale PM10 cuprinse între 25 şi 45 micrograme/mc.

La nivelul lunii august, APMB a mai contabilizat o uşoară depăşire a valorilor limită pentru poluanţii de dioxid de azot (NO2) şi ozon în Bucureşti.

Pentru a fi considerată stare de alertă în privinţa poluării, valoarea poluanţilor de NO2 ar trebui să fie de peste 400 micrograme/mc (de la minimul de 217 micrograme/mc), iar cea a ozonului să depăşească 240 micrograme/mc (de la limita de 120 micrograme/mc).

Oficialii APMB recunosc, însă, că la nivelul Bucureştiului se înregistrează frecvent depăşiri ale valorii limită de pulberi în suspensie (indicatorul PM10), în data de 7 august fiind atins punctul maxim, cu o valoare de peste 90 micrograme/mc, la staţia de monitorizare Mihai Bravu.

În cazul în care se va depăşi de 18 ori, într-un an calendaristic, pragul superior de evaluare se va impune întocmirea unui plan de măsuri, se precizează în regulamentul APMB.

oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub ravan popescu png
carina veghiu jpg
cub bia khalifa fulgy png
narcisa suciu si Daria jpg
cub daniel nuță png
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
image
image
image
image
image
image
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg