O avocată cercetată de DNA a murit în luna a noua de sarcină în condiții suspecte. Bebelușul este în stare gravă

Ultima actualizare:

Șapte ani de chin, stres și luptă pentru a-și dovedi nevinovăția, sfârșiți tragic. Însărcinată în luna a noua, avocata Corina Denisa Tănase a murit la trei zile după ce a fost achitată „pe linie” de toate acuzațiile care i s-au adus timp de șapte ani și cu patru zile înainte de termenul stabilit pentru a naște. Familia, colegii, cunoștințele avocatei sunt în stare de șoc. Și drama nu se termină aici. Bebelușul, o fetiță care se putea naște perfect normală, este în stare gravă la Spitalul Polizu după ce a stat în burta mamei cinci ore fără oxigen. 

Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

I s-a făcut rău în timp ce era acasă. Peste patru zile avocata Corina Tănase urma să aducă pe lume prin cezariană o fetiță. A chemat Ambulanța, iar echipajul medical sosit la fața locului ar fi venit fără medic, după cum scriu reprezentanții Baroului București.

„A venit SMURD-ul, numai cu asistenta, fără medic. Nu a fost în stare să îi facă o electrocardiogramă. Au plimbat-o printre spitale. Gravidă în nouă luni fiind, au dus-o inițial la un spital, Fundeni, care nu avea noaptea ginecologie și neonatologie, apoi la Floreasca unde a fost prea târziu. Colega, avocat, a murit. Însă, din cauza plimbatului printre spitale, fetița ei, a stat în burtă cinci ore fără oxigen. Nu se știe care va fi soarta ei”, a relatat un avocat din Baroul București.

De șapte ani, avocata Corina Tănase era acuzată de procurorii DNA pentru cinci infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Drama avocatei Corina Tănase

Avocata Corina Tănase a fost secretarul general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989. În noiembrie 2016, pentru șapte zile, Corina Tănase a fost arestată preventiv, după care timp de o lună, până în decembrie 2016, a primit mandat de arestare la domiciliu.

Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

Timp de șapte ani, Corina Tănase a fost purtată prin instanțele de judecată, fiind acuzată de fapte pe care nu le-a comis niciodată, și ulterior achitată ”pe linie”.

Judecătorii au confundat în permanență cele două comisii, una de la Guvern, din care făcea parte și Corina Tănase, și cea de la Parlament, care avea rolul de ”instanță superioară”, unde au existat zeci de acuzații de corupție, relatează EVZ.

În mai 2022, Curtea de Apel București a fost prima instanță care a achitat-o pe avocata Corina Tănase, pentru acuzațiile aduse de DNA, și anume cinci infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Sentința de la Curtea de Apel București a rămas definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 31 iulie 2023, cu trei zile înaintea decesului avocatei Corina Tănase, care a avut loc pe data de 4 august 2023.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net