O clădire istorică din București va deveni hotel de 5 stele. Va aparține unei familii bogate din Israel

Una dintre cele mai bogate familii din Israel, familia Dayan, va transforma fostul Palat BCR din centrul Capitalei într-un hotel de lux, de 5 stele. Clădirea, cu o lunga istorie în spate, va fi consolidată și restaurată. Monumentul istoric, Palatul Oscar Maugsch, din centrul Capitalei a fost cumpărat în 2019 de la Banca Comercială Română de frații Pavel, fondatorii Dedeman.

image

Cu ce sumă a fost cumpărat monumentul istoric 

Situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch (cunoscut drept in ultimii ani si ca Palatul BCR) se invecineaza cu principala piata centrala a Bucurestiului, o zona cu un potential remarcabil de reamenajare urbana, si dispune de o suprafata de 16.000 mp.

Familia Dayan, aflată în topul celor mai bogate familii din Israel, pregăteşte consolidarea şi restaurarea monumentului istoric Palatul Oscar Maugsch, din centrul Capitalei, cumpărat în 2019 de la Banca Comercială Română, şi transformarea acestuia într-un hotel de 5 stele, în urma unei investiţii estimate la 20 de milioane de euro.

Familia Dayan a cumpărat clădirea istorică din Piaţa Universităţii pentru un preţ total la aproape 28 de milioane de euro, suma tranzacţiei depăşind cu aproape 40% valoarea de evaluare, care a fost de 20 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro.

Acum, dezvoltatorul imobiliar este pregătit să mai investească încă aproximativ 20 de milioane de euro în consolidarea, restaurarea şi recompartimentarea palatului cu scopul transformării într-un hotel de 5 stele.

Planul hotelului

Hotelul va avea un număr total de aproximativ 157 de camere, dispuse pe trei etaje şi mansardă. La parter, curtea interioară dintre Corpurile A şi B va fi acoperită cu un luminator din sticlă, fiind transformată în lobby-ul de acces al hotelului.

Parterul va mai include spaţii pentru restaurante, sala de evenimente, săli de meeting, iar la subsol va fi o zonă SPA, conform documentelor înaintate de investitor autorităţilor.

Imobilul este înscris în Lista Monumentelor istorice cu denumirea Banca Comercială Română, fostul Palat al Societăţii de Asigurări ”Generala”, datând în 1906. Clădirea este monument istoric Clasa A.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net