O pictură pe fațada mucegăită a unui bloc din Sibiu, în finala celor mai bune din lume. FOTO

”Urletul furtunii”se numește pictura murală de 200 de metri pătrați. A fost realizată de un artist argentian pe fațada unui bloc din Sibiu și se numără printre cele care au ajuns în finala platformei Street Art Cities. Creația are mari șanse să fie declarată cea mai bună din lume. Anul trecut a câștigat titlul de cea mai frumoasă pictură stardală a lunii iulie din lume.

Piața Mare din Sibiu Foto Vietnam Net jpg

Sibiu, nominalizat de trei ori, pentru prima oară în finală

Oricine poate vota până la finalul acestei luni care sunt picturile preferate, iar în februarie va fi anunțat marele câștigător, transmite Turnul Stafului.

"Urletul furtunii" a fost realizată de artistul argentinian Julian Cruz pe fațada unui bloc de pe strada Fântânele din Sibiu. Lucrarea a fost desemnată în iulie 2023 cea mai cea mai frumoasă pictură a lunii.

Sursa foto: Sibiu International Street ART Festival/ Facebook
Sursa foto: Sibiu International Street ART Festival/ Facebook

„Una dintre cele mai respectate platforme de street art din lume se numeşte Street Art Cities. Ei sunt din Spania, dar au foarte mulţi urmăritori pe Facebook şi Instagram, este cea mai recunoscută platformă şi de către artişti. Este pentru a treia oară (n.r. când intrăm în selecţie), dar este pentru prima oară când ajungem în finală şi câştigăm locul întâi. Pentru Sibiu este o premieră şi o mândrie, pentru că nicio altă lucrare din România nu a fost apreciată la nivelul acesta”, a declarat atunci pentru Agerpres organizatorul Sibiu International Street ART Festival, Andrei Oltean.

Sursa foto: Sibiu International Street ART Festival/ Facebook
Sursa foto: Sibiu International Street ART Festival/ Facebook

Pictura, realizată pe fațada mucegăită a unui bloc cu patru etaje

O faţadă mucegăită a unui bloc de patru etaje din Sibiu s-a transformat anul trecut într-una dintre cele mai spectaculoase lucrări de street art din România şi din lume.

„Lucrarea se află în cartierul Valea Aurie, pe strada Fântânele. Este executată pe un bloc de locuinţe, unde toată faţada era mucegăită. Şi când am fost să strâng semnăturile ca să fac lucrarea acolo, s-au strâns toţi vecinii, au făcut şedinţă de scară şi au considerat că trebuie să facă o parte de acoperiş, inclusiv scocul, ca să nu se mai ajungă în situaţia asta. Deci, cumva, pentru că ne-am dus să facem lucrarea aceasta murală acum, s-au mobilizat, s-a schimbat scocul şi ce mai trebuia, pentru că acolo, când ploua, curgea apa în zona respectivă şi efectiv a crescut muşchi pe faţadă", a explicat Andrei Oltean pentru sursa citată.

În total, în Sibiu sunt acum 146 de lucrări de street art, care totalizează 13.600 de metri pătrați de pictură murală.

image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net