„Operațiunea Hidra”. Percheziții la prietenii lui Vlad Pascu, toți copii de bani gata. Mama lui ar fi șantajat martori

Ultima actualizare:

„Operațiunea Hidra”, derulată joi dimineața, vizează adolescenți din familii avute din București, prieteni ai lui Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri într-un accident rutier în luna august. 11 percheziții au loc. Sunt investigate infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Inclusiv mama tânărului ar fi vizată, fiind bănuită că a ar fi șantajat martori.

politia mascati perchezitii jpeg

Cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de droguri

Pe lista persoanelor vizate de cercetări sunt prietenii lui Vlad Pascu, șoferul care a ucis doi tineri în accidentul petrecut în august la 2 Mai. Este vorba despre copii de bani gata, consumatori de droguri, dar și traficanți și patroni de localuri unde au fost organizate petreceri private în timpul cărora s-au consumat stupefiante.

În cauză ar fi vizată și mama tânărului, fiind bănuită că ar fi șantajat martori. Ea este audiată de procurorii DIICOT. 

„Operațiunea Hidra”, derulată joi dimineața, vizează adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi specializați în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, majoritatea clienților drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc și mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locații private din București, la care, de asemenea, au participat persoane cu potențial financiar ridicat.

Aceștia ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

Trei mandate de aducere

De asemenea, polițiștii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum și mai multe citații, urmând ca persoanele în cauză să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri și luarea măsurilor legale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.La activități participă jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net