Oana Cuzino te învaţă cum să-ţi întăreşti sitemul imunitar
Ea a vorbit despre alimentele care dacă sunt consumate în cantităţi indicate ajută la prevenirea virozelor şi a afecţiunilor de sezon.
«O bună soluție ar fi să începem să acordăm tot mai multă atenție alimentației. Iată deci câteva alimente de care va beneficia sistemul tău imunitar.
Iaurtul
S-a demonstrat că iaurtul, consumat cât mai des, reduce probabilitatea apariției răcelilor. Cel mai indicat este cel care are conținut al bacteriei Lactobacillus reuteri, care stimulează globulele albe să distrugă bacteriile și virușii.
Carnea de vită
Este un aliment bogat în zinc, care ajută la dezvoltarea globulelor albe. Optează pentru carnea de vită organică, fără hormoni.
Tahina
Aceasta pastă de semințe de susan este ingredientul de bază în mâncăruri precum humusul. Este o adevărată sursă de proteine, magneziu, zinc și seleniu.
Ciupercile
Sunt bogate în proteine, fibre, vitaminele B și C, calciu și alte minerale. De asemenea, conțin componente ce fortifică sistemul imunitar.
Dovlecei
Şi dovlecelul este bogat în betacaroten, pe care corpul nostru îl transformă în vitamina E și este cel mai bun agent pentru fortificarea imunității», a scris ea pe blog.