Adolescent român, condamnat la închisoare pe viaţă în Japonia

Ultima actualizare:

    Metoda este una la limita legii, dar profund imorală
Metoda este una la limita legii, dar profund imorală

Un român în vârstă de 18 ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă, potrivit Mediafax, care citează Japan Today. Tânărul este acuzat că ar fi înjunghiat mortal o japoneză la Tokyo în februarie 2013.

Magistraţii l-au declarat vinovat pe tânărul român, al cărui nume nu a fost făcut public. Băiatul a fost înregistrat împreună cu un prieten japonez, în vârstă de 19 ani, şi acuzat de uciderea Arisei Zamata, de 22 de ani, în 28 februarie 2013.

Acuzatul a declarat în faţa Curţii că avea nevoie de bani pentru a-şi plăti chiria, potrivit cotidianului Sankei Shimbun. Adolescentul român şi prietenul lui au ucis-o pe femeie şi i-au furat 10.000 de yeni. Prietenul său japonez, condamnat la închisoare pe viaţă anul trecut, a declarat că uciderea acesteia a fost ideea românului.

Procurorii au afirmat că cei doi au cumpărat un cuţit cu o zi înainte cu scopul de a comite un jaf armat, potrivit Sankei.

Victima se mutase la Tokyo din prefectura Aomori, cu puţin timp înainte de a fi ucisă. Ea lucra în ture de noapte la un restaurant pentru a-şi putea plăti studiile. Tânăra a fost atacată la aproximativ 500 de metri de staţia JR Kichijoji, pe 28 februarie, în jurul orei locale 02.00. Ea tocmai plecase dintr-un magazin şi se întorcea acasă de la serviciu. Martorii oculari au declarat că au văzut doi tineri care au urmărit-o de la magazin.

Poliţia a declarat că Yamada a fost înjunghiată de două ori în spate şi tăiată la încheietura mâinii. Tânăra a fost transportată la spital dar a murit deoarece pierduse mult sânge. Geanta ei a fost găsită goală la aproximativ 200 de metri distanţă de locul crimei.

Românul a fost arestat după ce testele ADN au arătat că sângele găsit pe una dintre mănuşile sale corespunde cu cel al tinerei. Poliţia a găsit ulterior geanta acesteia şi un carnet bancar în apartamentul în care stătea prietenul românului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net