Prelungiţi viaţa aparatelor electrocasnice

Ultima actualizare:

Te lupţi cu petele de grăsime? Nu ştii dacă detergentul pe care îl ai este potrivit pentru curăţarea cuptorului tău?

Click! şi Arctic îţi spun cum poate fi întreţinut fiecare tip de aparat şi cu ce îl poţi curăţa.

Lămâia scoate mirosul din frigider

Pentru dezinfectare:

- Foloseşte soluţia obţinută din apă cu oţet.

Pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute:

- Cărbunii de lemn au capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute, mai ales cele lăsate de mâncărurile gătite.- O lămâie tăiată în 4 bucăţi şi păstrată în frigider ajută la neutralizarea mirosurilor.- Odorizantele solide special create pentru mirosurile din interiorul aparatelor frigorifice se achiziţionează din raioanele de menaj şi costă între 15 şi 40 de lei.

Oţetul curăţă maşina de spălat

- Îndepărtează murdăria şi depunerile de detergent adăugând în apă fierbinte suc de lămâie sau două ceşti de oţet. - Înlătură sertarul pentru detergent şi balsam de rufe al maşinii tale de spălat şi lasă-l la înmuiat în apă fierbinte cu detergent pentru o curăţare mai eficientă. Dacă ai o maşină de spălat cu încărcare frontală, nu uita să cureţi după fiecare ciclu de spălare garnitura de cauciuc a cuvei, pentru a evita deteriorarea acesteia.

Detergentul scoate grăsimea din hotă

- Mai întâi de toate scoate hota din priză. Asigură-te că materialul de curăţare folosit nu conţine particule ce ar putea să zgârie suprafeţele vopsite. Ideal ar fi să foloseşti soluţii lichide sau gel.

- Curăţă hota după fiecare prăjire a alimentelor.- Cel mai bine vei şterge hota cu o lavetă înmuiată în apă caldă amestecată cu detergent. În magazinele de specialitate vei găsi numeroase produse care vor face această operaţiune mult mai uşoară! Dar nu uita să le citeşti cu atenţie eticheta cu instrucţiunile de utilizare. Nu folosi niciodată pentru curăţare materiale abrazive sau care zgârie.

Sarea îndepărtează petele de pe aragaz

- Cel mai adesea, bicarbonatul de sodiu e folosit la curăţarea aragazului, a cuptorului şi a chiuvetei, dar şi la îndepărtarea petelor de pe suprafeţele din lemn, ceramică şi piatră. - Oţetul alb distilat îndepărtează petele şi grăsimile şi nu lasă nici o urmă, spre deosebire de cel roşu. - Adaugă sare direct pe pată şi las-o să acţioneze o jumătate de oră; apoi îndepărtează sarea cu apă călduţă şi cuptorul va străluci.

Scoate praful din aspirator

Singurele elemente din componenţa aspiratorului care-ţi mai dau din când în când bătăi de cap sunt sacul pentru praf.

Înlocuirea sacului de hârtie

-Atunci când e plin, sacul de hârtie pentru praf trebuie înlocuit, deoarece umplerea sa are un efect negativ asupra performanţelor şi duratei de viaţă a aspiratorului.

Sacii pentru praf din material textil

- În locul sacilor de hârtie pot fi folosiţi cei confecţionaţi din material textil.

Televizorul se şterge cu piele de căprioară

Nu doar de calitatea produsului depinde durata de viaţă a acestuia, ci şi de modul în care tu, posesorul lui, ştii să-l utilizezi şi să-l îngrijeşti. Odată cumpărat, un televizor funcţionează destul de simplu: îl bagi în priză, îl conectezi la antenă şi gata!

Ei bine, mai sunt câteva secrete pe care nu le ştiai. Specialiştii de la Arctic ţi le dezvăluie pe toate!

-Se face cu o cârpă uşor umezită, cu o bucată de piele de căprioară ori cu şerveţele speciale pentru curăţarea ecranului. - Nu folosi niciodată detergenti abra­zivi de curăţare, detergenţi lichizi ori pe bază de aerosoli. - În timpul curăţării, scoate cablul de alimentare din priză!

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net