Premierul Marcel Ciolacu intervine în cazul elevilor cu media 2 care iau bursă de merit. „Este anormal”

Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut vineri ministrului Educației Ligia Deca să remedieze de urgență situația în care elevi cu medii sub 5, chiar medii de 2, primesc burse de merit. El a spus în ședința de Guvern de vineri că acordarea burselor de merit pentru elevi care au media 2 reprezintă "o situaţie total anormală".

Premierul Marcel Ciolacu sedinta de guvern portret 3 august 2023  FOTO Inquam Photos Octav Ganea (4) jpg

„Inacceptabil”

Premierul a mai spus că împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi cu sindicatele de învăţământ lucrează pentru identificarea unei soluţii, astfel încât bursa de merit să reflecte performanţa şcolară.

"Am văzut situaţia total anormală, prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit. Acest lucru nu poate fi acceptat în continuare. Am avut o discuţie cu doamna ministru Deca şi cu sindicatele din învăţământ şi sperăm, cât mai repede, să avem o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară. Să fie o distincţie foarte clară între bursa de merit şi bursele sociale, care au destinaţie în primul şi în primul rând pentru a reduce abandonul şcolar", a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern

Situația, creată de un Ordin al ministrului

În ultimele zile au fost semnalate multe situații în care elevi de la licee din toată țară cu medii extrem de mici au ajuns să ia burse de merit pentru că se încadrează în primii 30% din clasă pe baza mediei.

Astfel de cazuri au apărut începând cu anul şcolar în curs, ca urmare a apariţiei Ordinului ministrului Educaţiei 6.238 din 8 septembrie 2023 privind acordarea burselor de merit, care prevede că 30% din numărul de elevi ai fiecărei clase beneficiază de bursă de merit.

Un elev de la un liceu din Ploiești va primi bursă de merit pentru media 4.59, în baza noii metodologii-cadru.

O situație similară este și la Constanța unde la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” sunt 44 de copii care iau bursă de merit, deși au o medie de sub 5, cea mai mică fiind de 2.80.

În toată țara sunt mii de elevi cu medii mult mai mari care nici n-au mai îndrăznit să viseze la bursa de merit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net