Restricții la plata cash pentru românii cu poprire pe conturi. Anunțul făcut de Marcel Boloș

Ultima actualizare:

Ministrul Finanțelor a făcut un anunț de mare interes pentru toți românii. Este vorba despre noile restricții la plățile cash pentru cetățenii care au popriri pe conturi. 

Plata cash / foto: Arhiva Click!
Plata cash / foto: Arhiva Click!

Conform informațiilor puse la dispoziție de Marcel Boloș, aflăm că românii care au datorii la buget și conturi poprite ar putea fi supuse unor restricții în privința tranzacțiilor cu numerar, până la achitarea debitelor.

ANAF schimbă modul de poprire 

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat joi, pentru Antena 3 CNN, faptul că românii care au popriri pe conturi vor avea parte de anumite restricții în ceea ce privește plățile cash. 

„Din 51 de miliarde de creanțe bugetare neîncasate, România a colectat doar 7 miliarde de lei. Acest lucru se datorează, în parte, plăților în numerar. Restricțiile ar putea fi aplicate doar pentru cei cu popriri pe conturi, pentru a introduce o disciplină mai riguroasă în plata contribuțiilor către buget.” - a afirmat Boloș.

De asemenea, Boloș a mai afirmat faptul că persoanele care au datorii la bugetul de stat ar putea fi limitați și în tranzacțiile pe care le efectuează. 

„Poți să faci plăți în numerar, dar numai până la limita de 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 de lei pentru contribuabilii mijlocii și 1.000 de lei pentru contribuabilii mici.

Aceste limite sunt valabile doar pe durata existenței popririi. Odată achitate impozitele și taxele, aceste restricții sunt ridicate și plățile în numerar pot continua fără probleme.” - a adăugat Marcel Boloș, potrivit Antena 3.

Cum poate fi evitată această situație

Planul realizat de Ministru de Finanțe, liberalul Marcel Boloș, pentru colectarea taxelor și impozitelor prin ANAF rămâne sub nivelul veniturilor programate pentru acest an.

De asemenea, stocul de arierate de recupere a tinstituțiile fiscale este de peste 34 de miliarde de lei. Dacă ar fi recuperat un procent de 20% din această sumă, Uniunea Europeană nu ar mai veni cu un plan de consolidare fiscală pentru a reduce deficitul bugetar sub plafonul de 3%, mai informează sursa citată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ccf2ec4a 1981 409f 83e8 f7e4b5926647 jpg
masina de spalat webp
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net