Guvernul amână taxa pe lux! Data de la care se va aplica impozitul pe casele și mașinile foarte scumpe

Ultima actualizare:

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat taxa pe lux aplicată de autorități va fi amânată! Impozitul de 0,5% aplicat caselor și mașinilor scumpe avea ca termen scadent data de 30 aprilie, însă s-a decis să se amâne până pe 30 septembrie.

Marcel Boloș a vorbit despre noul impozit
Marcel Boloș a vorbit despre noul impozit

Marți, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în care sunt prevăzute măsurile de digitalizare, cât și ordonanța ce face referire la taxa pe lux aplicată proprietăților și averilor mari. Astfel, impozitul de 0,5% aplicat clădirilor a căror valoare depășește 2,5 milioane de lei, cât și mijloacele de transport de peste 375,000 de lei, nu va mai avea ca termen data de 30 aprilie, ci 30 spetembrie.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a explicat că această amânare a fost făcută pentru ca sistemul informațional referitor la aceste proprietăți să poată permite accesul la informații despre valoarea impozabilă a clădirilor pentru care va urma să fie aplicat acest nou impozit.

Taxa pe lux a fost amânată de Guvern

„Cea de-a treia categorie de măsuri este cea referitoare la marile proprietăţi, marile averi, a căror termen scadent era pentru data de 30 aprilie, am amânat şi s-a aprobat amânarea acestui termen până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi să poată să permită accesul la informaţii privind valoarea impozabilă a clădirilor”, a spus Marcel Boloș, conform Digi 24.

Astfel, la finalul ședinței de Guvern de astăzi, ministrul Finanțelor a explicat că aplicarea noului impozit a fost amânată pentru data de 30 septembrie.

„După cum se cunoaşte, pentru clădirile mai mari de 2,5 milioane lei şi mijloacele de transport cu o valoare de peste de 375.000 lei, impozitul de 0,5% era un impozit cu termenul scadent pentru 30 aprilie, iar în acest context pentru a avea acces la aceste categorii de informaţii pe care le-am menţionat, dar şi pentru a putea continua ceea ce înseamnă sistemul informatic necesar pentru acest tip de impozit, termenul s-a amânat până pe data de 30 septembrie 2024”, a mai explicat acesta, la finalul ședinței de Guvern de marți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net