Sfatul de aur pentru un grătar perfect de 1 Mai! Greșeala pe care o fac mulți români: „Acest lucru este total greșit”
Un grătar alături de rude și prieteni deja a devenit o tradiție de 1 Mai, iar dacă cumva suntem în căutarea unor ultime sfaturi pentru grătarul perfect, bucătarii din țara noastră ne oferă câteva sugestii care ne vor fi de mare ajutor!
O excursie în aer liber la grătar, alături de rude și prieteni, deja a devenit o adevărată tradiție pentru mulți dintre noi, de 1 Mai. Iar în ciuda faptului că poate părea simplu să pregătim câteva preparate pe grătar, există câteva trucuri ingenioase la care putem apela pentru a ne asigura că vom reuși să pregătim o masă de excepție! Iar conform adevarul.ro, bucătarii ne avertizează că mulți facem o greșeală majoră, atunci când pregătim grătarul!
„Foarte multe persoane care fac grătar pun la făcut multe feluri de carne, în același timp, chiar și pește, și legume. Acest lucru este total greșit. Ordinea în care punem alimentele pe grătar este extrem de importantă. Când jarul este pregătit, trebuie să așezăm carnea de porc sau de pui, după ce aceasta a fost pregătită corespunzător.
După ce aceste alimente sunt gata, pe grătar trebuie să fie așezați micii și cârnații, întrucât au un timp mult mai scurt de gătire. Astfel, vor rămâne mai suculenți și vor fi foarte gustoși. Peștele trebuie să fie ultimul preparat pus pe grătar, deoarece mirosul persistent se va impregna în grătar și va influența și gustul celorlalte alimente.
Legumele trebuie să fie așezate pe grătar imediat după ce este gata carnea, când jarul este pe terminate. Acestea trebuie lăsate aproximativ 10 minute, la foc mic”, a explicat bucătarul ieșean Bogdan Roman, conform sursei citate.
Cum putem pregăti grătarul perfect
Iar pe lângă ordinea în care punem preparatele pe grătar, un alt detaliu important, pe care nu trebuie să îl uităm, este marinarea! Și nu doar carnea trebuie marinată, ci și legumele pot fi mult mai gustoase cu ajutorul acestui procedeu!
„Marinarea este un pas foarte important pentru a avea o masă reușită. Putem folosi vin, oțet, lămâie sau portocală și diferite tipuri de uleiuri, pentru că vorbim despre un procedeu care înseamnă amestecarea unor acizi cu uleiuri și condimente.
Condimentele și ierburile aromatice pentru marinare trebuie alese în funcție de tipul de carne, dar și după gust. Astfel, putem folosi cimbru, rozmarin, chimen, oregano. În compoziție se poate adăuga și usturoi, piper, boia sau sare. În cazul marinării depinde foarte mult și de gusturile celor care prepară grătarul, deoarece unii preferă carnea puțin condimentată, nu foarte aromată”, a mai spus bucătarul.