Româncele venite la cules de căpşuni, abuzate sexual de patroni

Ultima actualizare:

Într-un reportaj publicat azi de ziarul ”El Pais”, intitulat ”Victimele aurului roşu”, se menţionează că nu este pentru nimeni un secret că femeile de naţionalitate română, marocană sau poloneză, venite la cules de căpşuni, sunt exploatate sexual pe câmpurile din provincia Huelva (Andaluzia).

Fenomenul este cunoscut de câţiva ani, însă autorităţile nu pot lua măsuri, deoarece multe dintre femei nu fac plângere de teama că-şi vor pierde locul de muncă.

Patronii se deplasau noaptea în barăcile în care stăteau muncitoarele din Maroc. Casele, pline cu paturi suprapuse, se află în mijlocul câmpului, pierdute printre plantațiile de căpşuni, la kilometri distanţă de cel mai apropiat sat”, îşi încep jurnaliştii spanioli reportajul.

Scenariul este simplu: ”Patronii ridicau păturile şi priveau corpurile femeilor dezbrăcate aflate pe pat. După aceea mergeau la baie. Dacă vreuna dintre ele se spăla o obliga să continue în faţa lor”.

Puţine sunt cazurile în care femeile fac plângere la Poliţie împotriva patronilor sau şefilor de echipă deoarece ele sunt ameninţate că-şi pierd locul de muncă.

Vezi pe adevarul.es cum le ameninţă aceştia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nori de furtuna Targu Jiu   Foto Sever Weather Alert Gorj jpg
image
image
image
image
image
image
grecia pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
Bucureștiul VEchi jpg
rosii tomate istock jpg
3 cu sau pe scut 300 jpg jpeg
Printesa Diana  jpg
baza jos elefanti 1 jpg
front masini 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net