România, numită „sălbăticia țării lui Dracula”. Alegerea Regelui Charles, criticată de presa britanică

Ultima actualizare:

Presa britanică este extrem de nemulțumită de alegerea Regelui Charles de a-și găsit relaxarea într-un sat din România. Unul din marile tabloide britanice scrie că regele Charles și-a ales singurul loc în care „poate fi el cu adevărat”, adică într-un „sat prăfuit și sărac” din România. 

Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg

„Sălbăticia Țării lui Dracula”

Presa din Marea Britanie, care abundă, în general, în știri despre familia regală, evită să scrie despre prezența monarhului în România. Unul dintre cele mai mari tabloide britanice nu a publicat niciun articol în acest weekend despre rege. În schimb, în urmă cu câteva zile a publicat un material din Viscri, deloc în termeni buni, lăsând să se înțeleagă că, prin alegerea sa, Regele Charles se coboară de la statulul regal, mergând să se relaxeze în România.

Cu bogăția sa imensă și statutul regal, el (Charles) se putea relaxa oriunde în lume. Cu toate acestea, luna viitoare, Charles va merge, așa cum a făcut în fiecare primăvară din 1998 încoace, în singurul loc în care poate fi cu adevărat el însuși - un sat prăfuit din sălbăticia „Țării lui Dracula”, din zona rurală extrem de săracă a României, se arată în articol.

Un alt mare cotidian, The Guardian, a publicat un singur material despre Regele Charles, dar a evitat să scrie că se află în România. The Gurdian scrie doar despre intenția monarhului de a-și vinde o proprietate din Țara Galilor.

Nici tabloidul „The Mirror” nu acordă atenție vacanței regelui Charles în țara noastră, deși are o rubrică dedicată familiei regale - „Te Royals”. În 2 iunie, apare doar un material scurt și puțin vizibil despre vizita lui Charles în România intitulat: „Regele Charles pleacă într-o vacanță specială după încoronare în străinătate, fără soția, regina Camilla”.

În rubrica dedicată familiei regale este scos în evidență un alt articol despre cum portretul prinților William și Harry nu va mai fi expus în Galeria Națională de Portrete, când instituția se redeschide luna aceasta, după renovare.

La un canal britanic de televiziune, GB News, s-a făcut legătura între vizita în România a lui Charles și venirea în Londra a prințului Harry. Corespondentul regal al televiziunii amintite, Cameron Walker, a vorbit, într-o emisiune, despre vizita în România a Regelui Charles. El a observat că perioada aleasă coincide cu cea în care prințul Harry revine în Anglia pentru un proces de răsunet: „Săptămâna viitoare, fiul său va depune mărturie, în Anglia, împotriva unui trust de presă care deține The Mirror, The Sunday Mirror și The Sunday People. Asta înseamnă că nu va exista nicio șansă de reconciliere între Regele Charles și fiul său, deoarece regele este în altă țară”, relatează Adevărul.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net