Vizita Regelui Charles în România. Coincidență sau sfidare la adresa lui Harry

Ultima actualizare:

România, onorată de alegerea Regelui Charles de a fi prima țară pe care o vizitează în calitate de monarh. Regele va petrece în țara noastră cinci zile la una dintre cele 10 proprietăți pe care le are în Transilvania. Va veni singur și va fi primit de președintele Klaus Iohannis. Coincidență, în aceste zile, prințul Harry va veni din SUA unde locuiește, la Londra pentru a depune mărturie în procesul intentat tabloidului Mirror.

printul charles in romania

Vizită privată

Vizita pe care Regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, a specificat ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble. În semnd e curtoazie, monarhul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, întâlnire ca va avea loc vineri, la ora 15.30, conform agendei oficiale a șefului statului.

În cele cinci zile în România, regele Charles al III-lea va vizita toate cele 10 proprietăți pe care le are, cea mai cunoscută românilor fiind cea de la Viscri.

Pe lângă aceasta el mai deține Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, patru locuințe în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş, toate achiziţionate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Regele vine în România când Harry ajunge în Londra

Coincidență sau nu, vizita regelui Charles în România este stabilită excat în perioada în care prințul Harry va sosi la Londra pentru a depune mărturie în procesul intentat grupului media Mirror, potrivit The Telegraph, în condițiile în care aparițiile lui Harry în Marea Britanie au devenit extrem de rare, după răcirea relațiilor cu familia regală.

Așadar este foarte puţin probabil ca cei doi să se vadă, mai scrie The Telegraph.

Charles a fost încoronat în 6 mai, la Westminster Abbey din Londra, în cadrul celor mai ample ceremonii văzute în ultimii 70 de ani în Marea Britanie. Fiul său Harry a fost izolat de restul familiei și a plecat primul de la ceremonie. Ducele de Sussex locuiește împreună cu soția lui, Meghan, și cei doi copii în Statele Unite ale Americii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net