Ryanair scumpește biletele de avion. Cu cât se vor scumpi și când se va aplica noul tarif

Călătorii care vor alege compania aeriană Ryanair vor plăti mai mult pentru un bilet. Noul tarif se aplică din această vară, a anunțat Michael O'Leary, directorul general al companiei aeriene care a explicat într-o declarație recentă că majorarea prețului la bitele are drept cauză numărul redus de aeronave disponibile, transmite DPA.

ryanair avion jpg

Cu cât se scumpesc biletele la Ryanair 

Din cauza problemelor care limitează numărul de aeronave disponibile, operatorii aerieni europeni vor satisface cu dificultate cererea pentru călătorii în timpul sezonului de vârf, susţine şeful companiei irlandeze.

El a previzionat că preţul biletelor Ryanair va fi cu până la 10% mai ridicat în această vară, comparativ cu perioada similară din 2023, deoarece creşterea numărului de pasageri va fi mai redusă decât se aştepta compania, din cauza întârzierii livrărilor de avioane noi Boeing.

Anul trecut biletele la Ryanair au fost mai scumpe cu 17%

Iniţial, Ryanair previziona că în anul fiscal ce se va încheia la 31 martie 2025 va transporta 205 milioane de pasageri, în creştere faţă de 183,5 milioane în anul precedent.

„Dar, cu mai puţine aeronave, poate vom fi nevoiţi să înrăutăţim estimările la aproximativ 200 de milioane de pasageri", le-a spus jurnaliştilor O'Leary, la sediul central al companiei din Dublin.

În vara acestui an, preţurile biletelor de avion vor fi din nou mai ridicate, comparativ cu perioada similară din 2023.

„La noi, preţurile au crescut în medie cu 17% în vara anului trecut. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creştere mai mare de 10%", a susţinut şeful Ryanair.

Acesta a adăugat: "Dacă va creşte capacitatea, preţurile vor scădea".

Ryanair are un contract cu Boeing pentru livrarea a 57 de avioane noi până la 31 martie 2025, dar se aşteaptă să primească până atunci doar 40 - 45.

În trimestrul patru din 2023, compania a transportat 41,4 milioane de pasageri, un avans de 7% faţă de perioada similară din 2022, în timp ce preţul mediu al biletelor a fost cu 13% mai ridicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sala de judecata jpg
image
image
image
image
image
image
6 front Dacia 1 jpg
mangalia criminala jpg
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net