Cât a costat cel mai ieftin bilet de avion în campania Ieftinuarie. În total, românii au cheltuit 9 milioane de euro

Ultima actualizare:

Românii au cumpărat bilete de avion în valoare de 9 milioane de euro în luna ianuarie iar cel mai ieftin bilet a costat 10 euro, pentru un zbor Londra - Bucureşti, potrivit datelor publicate de o agenţie de turism online. De șase ani, în prima lună a anului are loc campania Ieftinuarie când biletele la avion sunt la cele mai mici prețului față de restul anului. De data aceasta, românii au cumpărat mai mult ca niciodată.

pasageri avion foto pixabay

Cel mai ieftin bilet a costat 10 euro

Considerată adesea echivalentul Black Friday-ului călătoriilor cu avion, campania Ieftinuarie a fost cea mai bună perioadă pentru cumpărarea biletelor de avion la preţuri mai mici decât in restul anului. Cel mai ieftin bilet vândut de Ieftinuarie a fost de 10 euro, pentru un zbor Londra - Bucureşti, iar cel mai scump bilet a fost 2.508 euro, pentru un zbor Bucureşti - New York.

Preţul mediu pentru un bilet de avion a fost de 158 euro/persoană, în creştere faţă de anul trecut, când tariful mediu a fost de 118 euro/persoană.

„Am încheiat cu succes o nouă campanie Ieftinuarie şi ne bucurăm că am putut da startul călătoriilor din 2024, la cele mai mici preţuri din an. Am avut vânzări în valoare de 9 milioane de euro, iar numărul biletelor achiziţionate de clienţii Vola.ro este semnificativ mai mare faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că oamenii au încredere în noi, în serviciile oferite, dar şi în promoţiile pe care le-am propus de Ieftinuarie. Sunt multe rezervări înregistrate pentru zboruri din perioada imediat apropiată, dar avem şi rezervări în avans pentru zboruri din lunile următoare, inclusiv pentru Revelion, o dovadă în plus a faptului că romanii s-au pregătit din timp şi au vrut să îşi planifice de pe-acum călătoriile din noul an, pentru a profita de tarifele accesibile din Ieftinuarie", a declarat Claudia Tocila, director de marketing Vola.ro.

345 de destinații

Potrivite datelor agenţiei de turism online, clienţii care au achiziţionat bilete de avion în timpul campaniei Ieftinuarie 2024 vor zbura în 345 de destinaţii şi vor ateriza pe 377 de aeroporturi din întreaga lume. În ceea ce priveşte topul destinaţiilor preferate, se menţin în fruntea clasamentului oraşe din şi spre care aceştia zboară frecvent: Bucureşti, cu 17,78% din rezervările efectuate pe platformă, Londra, cu 5,17% din rezervări, Iaşi, cu 4,01% din rezervări, Bruxelles, cu 3,7% din rezervări, şi Milano, cu 3,35% din rezervări.

Europa este din nou continentul preferat al românilor, 95% dintre biletele vândute de Ieftinuarie 2024 fiind către ţările europene. Urmează Africa, 3% din rezervările din ianuarie, Asia, cu 1,5%, America de Nord şi America de sud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net