S-a decis data la care românii își vor alege președintele. Vom merge la urne inclusiv pe 1 Decembrie

Reprezentanții Coaliției de guvernare par că s-au înțeles asupra datei la care românii își vor alege noul președinte. Discuțiile lungi s-au încheiat joi, 4 iulie, după cum au anunțat liderii PNL și PSD în două comunicate identice. Cele două tipuri de alegeri vor fi intercalate. Astfel, potrivit reprezentanților Coaliției, alegerile prezidențiale și cele parlamentare se vor desfășura în trei duminici consecutive în lunile noiembrie și decembrie. 

Când ne vom alege președintele

istock vot votare jpg

Prima duminică în care românii vor alege este pe data de 24 noiembrie, a stabilit Coaliția de guvernare, dată la care are loc primul tur al prezidențialelor.

Al doilea tur pentru alegerea președintelui României a fost stabilit pentru data de 8 decembrie.

Joi, la ora 13,00 va avea loc ședința de Guvern în cadrul căreia vor fi aprobată hotărârea care stabilește zilele de vot pentru prezidențiale și parlamentare.

De Ziua Națională, românii vor merge la urne

Între cele două tururi pentru prezindențiale, liderii Coaliției au stabilit să aibă loc alegerile parlamentare. Acestea vor avea loc de Ziua Națională, pe 1 Decembrie.

„Ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează:

- primul tur în data de 24 noiembrie

- al doilea tur în data de 8 decembrie.

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, au transmis reprezentanții PNL.

În ultimele două zile, premierul Marcel Ciolacu a avut consultări cu reprezentanții partidelor politice pe tema stabilii datelor pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Luni, la discuţiile cu prim-ministrul au participat, pe rând, reprezentanţii USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi cei ai PUSL. Marţi, dialogul a continuat cu reprezentanţii REPER şi cei de la Forţa Dreptei.

La ședința coaliției de joi la care s-a decis data alegerilor au participat din partea PNL Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, iar de la PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Marian Neacșu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net