S-a stabilit data la care românii vor putea călători fără viză în SUA

Ultima actualizare:

Cetățenii români mai au foarte puțin de așteptat până când vor putea intra fără viză pe teritoriul statului american.  Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru a declarat că anunțul oficial de admitere a României în programul Visa Waiver ar urma să vină în ianuarie 2024.

america shutterstock 526137289 jpeg

De când fără viză în SUA

Programul Visa Waiver (VWP) le permite cetăţenilor din ţările incluse în program să călătorească în Statele Unite fără viză pe o perioadă de până la 90 de zile.

La începutul acestui an, senatorii americani Richard Durbin, numărul doi în eșalonul conducerii democrate din Senat și Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus un proiect de lege care recomandă includerea României în programul Visa Waiver. Inițiativa legislativă a venit imediat după vizita pe care cei doi senatori au efectuat-o în România.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru a făcut deja anunțul: românii vor putea să călătorească fără viză în SUA de la 1 decembrie 2025.

„Mai sunt doar doi ani până când țara noastră va accede cu siguranță în Programul Visa Waiver. Sigur că mai avem un parcurs lung, dar așa cum arată acum lucrurile, avem încredere că se va întâmpla. Anunțul de admitere în program va veni în ianuarie, anul viitor, apoi de la 1 decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără vize”, a comentat Muraru la Digi24.

Intitulat „Romania Visa Waiver Act of 2023”, proiectul de act normativ a fost considerat un pas legislativ important care marchează sprijinul Senatului american în contextul eforturilor României de a deveni stat membru al acestui program. Proiectul de lege a dat un semnal politic important executivului american (Departamentul Securității Interne, care administrează programul Visa Waiver) privind desemnarea României ca stat participant.

În același timp, Guvernul României este încurajat să intensifice eforturile de combatere a traficului de persoane şi de îndeplinire a criteriilor tehnice pentru admiterea în program, așa cum sunt ele prevăzute în Legea americană a imigrării şi cetăţeniei.

Etichete: sua

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net